in , ,

Hugo de Jonge gaat samenwerken met Belastingdienst voor corona-app!?

belastingdienst scr1

Persbericht van minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge (CDA) op de donderdagochtend. Er lijkt wat beweging in zijn corona-app te zitten. Ruim drie maanden geleden meldde De Jonge dat hij aan de slag ging met een app om besmettingen met het coronavirus in kaart te brengen.

En nu is het zover: begin juli start ‘in samenwerking met diverse organisaties’ een gebruikerstest van de corona-notificatieapp in de regio Twente. Eén van die organisaties is de Belastingdienst, weet RTL Nieuws.

De Belastingdienst gaat de technische infrastructuur beschikbaar stellen.

Volgens Ron Roozendaal, directeur informatiebeleid bij het ministerie van Volksgezondheid is de Belastingdienst een ‘logische partner’ omdat de organisatie de technische achtergrond heeft om op grote schaal de app uit te rollen.

Daarnaast heeft de dienst een beveiligingscentrum, een zogeheten Security Operations Center (SOC), waarmee digitale aanvallen op de app sneller worden gedetecteerd.

Lees verder bij de bron: ThePostOnline

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
c061fd85e2729b184cc06c6a 640 moskee gouda

Kamercommissie: Nederlandse moskeeën worden beïnvloed uit “onvrije landen”

25292996336 25851362bf b CERN

CERN zet in op giga-Higgsfabriek, wil nieuwe 100 km lange deeltjesversneller