in , , , ,

Huh? Europarlement wil véél meer geld voor democratie terwijl EU juist democratie bij lidstaten wegneemt

Europees Parlement wil dat de EU veel meer geld uittrekt voor steun aan organisaties die zich inzetten voor de democratie in Europa.

Het parlement heeft met een grote meerderheid (426 tegen 152) gestemd voor een ‘Rechten en Waarden’-programma waarin 1,8 miljard euro voor de periode 2021 tot en met 2027 wordt vrijgemaakt voor steun aan democratische initiatieven.

Dat is drie keer zoveel als de 642 miljoen die de Europese Commissie heeft voorgesteld. Het plan om lidstaten die de principes de rechtsstaat niet naleven te straffen met kortingen op EU-fondsen, kreeg groen licht.

Het parlement had het dagelijks bestuur de EU zelf gevraagd hiervoor een wetsvoorstel in te dienen, wat het in mei deed.

„Als Europese regeringen de democratie aantasten, moeten we alle krachten steunen die zich verzetten en ijveren voor de rechtsstaat en fundamentele rechten.”

Lees verder bij de bron: RD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bizar groot datalek: 773 miljoen e-mailadressen en 21 miljoen wachtwoorden, check of jij erbij zit

Agent richt en schiet: Franse brandweerman, vader van 3 in Geel Hesje door achterhoofd geschoten