in , ,

Huh, NOS: Nederlander bezuinigt minder, meerderheid kan niet of net rondkomen

10169010173 d60b6a0ce4 bezuinigingen1

Nederlanders hebben het afgelopen jaar minder gesneden in de uitgaven dan in het jaar ervoor. Toch zegt nog altijd een meerderheid niet of maar net rond te kunnen komen, blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau Ipsos in opdracht van de NOS.

Ipsos ondervroeg ruim duizend Nederlanders. Waar vorig jaar 86 procent verklaarde te hebben bezuinigd, is dat percentage nu gedaald tot 67 procent. Vooral aan etentjes, kleding en vakanties werd minder uitgegeven.

Maar net

Rondkomen blijft voor veel mensen moeilijk. Vier van de tien ondervraagden zeggen dat rondkomen ‘maar net’ lukt. Veertien procent komt aan het einde van de maand geld te kort. De rest heeft geen probleem om rond te komen.

Vooral op het gebied van werkgelegenheid blijven er zorgen. Tien procent zegt zijn baan te hebben verloren vanwege de crisis. Ook kiezen sommige mensen ervoor om vanwege de economische situatie niet van baan te wisselen (14 procent). Ongeveer één op de zes Nederlanders geeft te kennen dat door de crisis zijn baan op het spel staat.

via NOS Nieuws.

Foto via Het mooie Haagse Leven cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Grote overwinning! Man in U.K. wint rechtszaak tegen de BBC vanwege cover up bij 9-11

15201935922 021d13729a Frans Timmermans e14183249819481

Frans Timmermans is nu al de weg kwijt: Opmars IS is schuld Rusland