in , ,

Huidige politiek door de ogen van de burger

2879707177 7300242284 politiek

Wat een onbegrijpelijke beslissingen nemen ze toch eigenlijk, Nu weer korten op de pensioenen want Griekenland heet geld nodig ! Het zijn maar een paar miljoen Euro’s maar toch. Griekenland staat aan de afgrond. Vluchtelingen overspoelen via Turkije de eilandengroep. Gek genoeg gaat de aandacht uit naar Syrië gangers die via  IS om het leven gebracht zijn, het zijn wel Nederlanders hoor ! Onbevestigde berichten voor enkele afgereisde haatbaardjes die triggerhappy zijn.

Maar veel belangrijker dan de binnenlandse politiek zijn toch weer de Amerikaanse verkiezingen, die show wordt zo opgedrongen. Opa Trump of Oma Hillary ? Wie gaat het witte huis in. We moeten er van smullen, maar nooit in de geschiedenis zijn de Russische verkiezingen genoemd dan wel beschouwd. Dat is dichter bij Europa en een grote handelspartner van Nederland. Sttt de russen komen, dat wordt gezegd, maar ze wonen op ons continent. Dan hebben we ook nog een premier die niet wil snappen wat een doofpot is, dat er papiertjes worden opgevraagd die de onderste steen laten zien, maar door de zwarte lak maar niet wil boven komen. Doofpotwerk dus. Armoede is er ook niet hoor, want volgens Dijsselbloem zit de economie in de lift, andere berichten zijn werklozen erbij, detailhandel is op sterven na dood en dan ook nog de faillissementen  van groot winkelbedrijven. Het gaat goed met Nederland, alleen niet voor de burger.

Belastingdruk stijgt, OZB gaat met 4,6% omhoog, logisch want Den Haag keert minder uit, dus zullen de gemeenten dit resterende bedrag bij de inwoners moeten halen. Belasting betalen doen we graag en met liefde want er wordt zoveel goeds mee gedaan ! Op lokaal niveau worden wooncorporaties ermee overeind gehouden, voetbalclubs gesteund en de gladheid bestreden. Nee, uitkeringen vallen daar niet onder, die komen zoals we allen weten uit de aardgasbaten oftewel de algemene middelen. Minder validen en Ouderen hebben het nakijken want de europesche aanbevelingen bepalen dat een gemeente de goedkoopste zorg moet inzetten. Nu dat gebeurd ! Helaas is goedkoop duurkoop. Onkunde, graaigedrag van bestuurders, het gaat niet echt de goede kant op met de lokale zorg. Kleine bedrijfjes zoals buurtzorg, kruiswerk doen het fantastisch in de ene gemeente, maar in de andere gemeenten worden ze gehinderd door de grote zorgaanbieders die uitsluitend 3e en 4e lijns zorg bieden. Kwalitatief duur en ruim onvoldoende.

Wij als burgers zien al die bezuinigingen en gedachtekronkels van de stropdassen, en wij zien ook dat ze niet werken of schade toebrengen aan de maatschappij, we protesteren ons suf op de sociale media. Ach het valt wel mee, dat is hun antwoord, en ze doen een plas en alles blijft zoals het was. Bagatelliseren van de problemen die ontstaan zijn. Een goed rijdende auto hoeft toch niet gerepareerd te worden ? Nu daar zijn de meningen over verdeeld. De stropdas vindt dat wel nodig, maar de haperingen die ontstaan brengen het sociale en economische leven van de burger in gevaar. Geen zekerheid voor ouderen, geen zekerheid voor werknemers, geen zekerheid voor MKB’ers. De binnenlandse economie is niet meer belangrijk, het gaat om rups nooitgenoeg Europa. De zegeningen zijn zo talrijk voor de internationale zakenlui en CEO’s, maar de burger is tegen zijn zin in een nachtmerrie beland van de ergste soort. Participeren, managen en overleven, de harde realiteit laat het dagelijks zien. Burgers zijn moegestreden en lijdzaam zien zij toe hoe ons land afglijd naar een onbeduidend lidstaatje, dat maar al te graag zijn geld kwijt wil aan de grote spelers.

Belastingen voor het algemeen nut en leningen aangegaan door e staat worden ten gunste van het buienland en Europa verkwanseld, want ja , afspraken hoor ! Dat de burger zijn geluk en zekerheid moet opgeven en een slechter leven leidt, kan ze niet boeien. Hadden we dan toch het vak politicus moeten volgen ? Maar er is nieuws te melden. Burgers zijn ondergronds bezig met protesten, de sociale media loopt ervan over. Schande wordt gesproken over de leiding die gegeven wordt. Nu is er een oud kamerlid, die van BOXTEL ( D’66) heet. Interim directeur van de NS is hij geworden. Treinen gaan op tijd rijden, maar wel blijven staan hoor. Dit naar Indiaas model. Daarbij gaat er een zooitje personeel uit. Tsja staatsbedrijf ! Er is geen tijd om met treintjes te spelen. De poppetjes kosten gewoon te veel. Dus die kunnen weg een tegenprestatie leveren voor hun uitkering, maar ook werkritme opdoen ! Een win win situatie als een sociale werkplaats weer meer personeel erbij krijgt, daar profiteert de commercie van !

Ondertussen stopt de schoorsteen van de burger met roken en hij participeert tegen de klippen op, zonder resultaat ! Genoeg roept diezelfde burger, het calimero complex slaat toe. Ze weten het beter, ik wordt daar gelukkiger van, zij zijn groot en wij zijn klein.

Geachte burger ik heb nieuws voor U , het is andersom, als wij die steun niet langer geven en stoppen met apathisch achter die ramplank ons ongenoegen te uiten op facebook, dan zou er hoop kunnen ontstaan dat we afstand doen van die Europese boevenbende. Helaas zijn activisten de mond gesnoerd door staatspropaganda. Occupy, Break The System en anderen zijn een stille dood gestorven. Wat wel te merken is dat de stuurloze burger steeds feller reageert. Versturen van poederbrieven, doen van doodsbedreigingen op Twitter aan politici, en dan als klap op de vuurpijl de aangewezen zondebok, de vluchtelingen, trakteren op gratis varkensvlees !

Wat Nederland nodig heeft is een herstelplan, een charismatisch leider, en een middel om te protesteren zodat dit nep-parlement van volksvertegenwoordigers weer gaat doen waarvoor zij gekozen zijn. Het welzijn garanderen voor elke burger, zuinig zijn met de bodemschatten, een goede en betaalbare zorg opzetten en het grote geld laten liggen waar het hoort. De burger zekerheid geven over de plichten maar ook de grondrechten wederom laten gelden. Op dit moment ligt de macht bij het bedrijfsleven en buitenlandse economische mogendheden. Onze volksvertegenwoordigers maken zich schuldig aan hoogverraad en spilzucht. Dat moet stoppen en wij burgers zijn er klaar mee en voor !

Lees verder bij de Bron: urubin

Photo by risastla cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
sa ag 061211 armoede

Rutte(armoede bestaat niet) Cijfers, armoede, stijgende werkloosheid

ec31b8092ef51c3e81584d04ee44408be273e7d310b3154793f9 640 slopen

Bizar: Rotterdam gaat 20.000 goedkope huurwoningen slopen