in ,

Huis gekocht of verkocht? Grote kans dat je bent getild door je notaris!

geralt / Pixabay

Heb je onlangs een huis gekocht of verkocht? Dan doe je er goed aan te checken of je niet nodeloos teveel betaald hebt aan de notaris.

Tot voor kort hielden veel notarissen er namelijk een bedenkelijk trucje op na om zelf een extraatje te verdienen, waarschuwt de Vereniging Eigen Huis.

Voor het inschrijven van een - of koopakte of het doorhalen van een oude hypotheekinschrijving bij het Kadaster, betaalt de notaris een vergoeding die doorberekend wordt aan de consument. Tot zover niets geks.

Maar notarissen krijgen een korting op de standaardtarieven van het Kadaster als ze de aktes digitaal aanleveren via een speciaal systeem, of als ze het doorhalen van hypotheekinschrijvingen gebundeld aanleveren. Die korting werd vaak, tegen de regels in, niet doorberekend aan klanten.

Deze methode werd ‘breed toegepast', concludeerde de Kamer voor het Notariaat al eerder, de tuchtrechter voor notarissen. En dus is de kans best aanzienlijk dat als jij de afgelopen jaren een huis hebt gekocht of verkocht, ook jij bent getild.

Daarom heeft de Vereniging Eigen Huis (VEH) een modelbrief …..

Lees verder bij de bron: RTLZ


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Voor het eerst trapt rechter op de noodrem: schuldenaar krijgt 6 maanden adempauze

Deze landen zijn de grootste ‘nemers’ van de EU, Nederland bij de top 5 van ‘gevers’