in

Huis van Afgevaardigden: impeachment Donald Trump een feit

geralt / Pixabay

Het nieuws haalt zowat alle voorpagina’s nationaal en internationaal. Het is dan ook een historisch feit in de . Pas voor de derde keer in de is op woensdag 18 december 2019 een Amerikaanse president officieel beschuldigd. Sinds de het licht zag in 1788.

Want dat is wat een ‘impeachment’ betekent.

De stemming in het Huis was zoals verwacht met Democraten voor en Republikeinen tegen. Donald heeft officieel twee artikels van de grondwet overtreden. De volgende stap in de afzettingsprocedure is nu de stemming in de Senaat.

Twee overtredingen van de grondwet

De twee beschuldigingen luiden: misbruik van macht (abuse of power) en hindering van de wetsgang (obstruction). Alle Republikeinen stemden tegen in beide stemmingen. Alle Democraten stemden voor (respectievelijk uitgezonderd drie en vier leden). Het politieke landschap van de VS is en blijft verdeeld in twee kampen. Wat zegt de grondwet dat er nu moet gebeuren:

‘A president who has been impeached by the House can still serve as president. It’s up to the Senate to hold a trial to decide whether to remove him from office. The two other presidents impeached by the House, Bill and Andrew Johnson, were both acquitted by the Senate.’ (Zerohedge.com)

Grondwet

‘The Constitution only says that the Senate has to hold a trial, with the senators sitting as jurors, House lawmakers serving as prosecutors known as managers and the chief justice of the United States presiding over it. They must take a public vote, and two-thirds of senators present must agree on whether to convict the president and thus remove him from office. But the Constitution doesn’t lay out exactly how to hold a trial.’

Voorzitter Pelosi aan zet

In de Senaat moet een meerderheid van twee derde gevonden worden om president Trump effectief af te zetten. Dat is bijzonder onwaarschijnlijk omdat in die Senaat de Republikeinen de meerderheid aanhouden. Het hoeft zelfs niet tot een stemming te komen. Want het is ook mogelijk dat Huis Voorzitter Nancy Pelosi het hierbij houdt, om een nederlaag voor de Democraten te vermijden.

Oneindig uitstel?

Een tweede stemming in de senaat kan ook oneindig uitgesteld worden. Zoals een market watcher opmerkt: dat is ook een manier om Trump een mogelijke ‘vrijspraak’ te ontzeggen….

Lees verder bij de bron: Biflatie.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Drain the Swamp in VS
1 jaar geleden

Het is te hopen dat de burgers in de VS het spel doorzien wat de democraten van HIllary Clinton hebben gedaan.
Ongetwijfeld zal Trump (gesteund door de militairen) nu komen met zulke grote aanklachten met bewijs tegen mensen als Bush Sr, Bush Jr, Clintons, Obama en partijen achter de Deep State zoals de Rothschilds en de Rockefellors) en dan wordt duidelijk waarom de democraten alles hebben gedaan om Trump te stoppen. En dat terwijl er geen enkel bewijs is.
Dan komt ook boven water dat de oorlogen in het Midden Oosten niets minder was dan 60 jaar oorlogen door de elite …. En daar valt de FED ook onder.
Een en ander geeft aan hoe verschrikkelijk corrupt de satanische elite is.

Migranten veroorzaken babyboom in Duitsland

Liefff: Poetin bereid om Oekraïne 25% korting op aardgas te geven