in ,

Huisbankier van het rijk, Royal Bank of Scotland schrapt bijna alle banen in Nederland

Royal Bank of Scotland (RBS) schrapt in Nederland minimaal 600 van de circa 650 banen. Dat bevestigt topman Jan de Ruiter van de Nederlandse tak dinsdag.

Daarmee trekt de bank zich vrijwel volledig terug uit Nederland. Verder blijven er enkele bankiers aanwezig om de relatie met klanten te onderhouden. Het hoofdkantoor van RBS Nederland is gevestigd aan de Amsterdamse Zuidas.

Volgens CNV Dienstenbond schaalt RBS de activiteiten in Nederland terug tot een minimaal niveau. Daardoor zouden er in 2018 nog slechts tien tot vijftien banen bij de Nederlandse tak overblijven.

Het ministerie van Financiën verwacht geen problemen met het betalingsverkeer van Royal Bank of Scotland (RBS), de huisbank van de Rijksoverheid en bijna alle ministeries.

Het contract tussen de overheid en RBS loopt tot mei 2016, het is de bedoeling van het ministerie om voor die tijd een nieuwe huisbankier aan te wijzen. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem noemde het banenverlies ”uiteraard zeer vervelend voor de mensen die het betreft, en natuurlijk ook voor de werkgelegenheid in Nederland”.

Lees verder via NU.nl.

Stukje uit 2009:

Het grootste deel van het betalingsverkeer van het rijk wordt vanaf 1 mei verzorgd door de Britse bank Royal Bank of Scotland (RBS).

Het bankconcern meldde maandag dat het een Europese aanbesteding heeft gewonnen, die de bank voor minimaal vier jaar de huisbankier van de ministeries maakt.

Het gaat jaarlijks om ruim 66 miljoen betalingstransacties, van alle ministeries.

Nu bankiert de overheid ook nog bij Rabobank.
Royal Bank of Scotland kwam volgens het ministerie van Financiën als beste uit de bus na een Europese aanbesteding.

De keuze voor RBS is opmerkelijk omdat de bank door de kredietcrisis in de problemen is gekomen. Onder meer de overname van delen van ABN Amro bleek een te zware last.

Het concern is inmiddels grotendeels genationaliseerd. ”De Britse overheid is meerderheidsaandeelhouder”.

Lees verder via NU.nl.

Snapt u het nog??

 

 

Photo by ell brown


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gemeentelijke belastingen door het plafond: huizenbezitter betaalt opnieuw meer

Massaal aan de jodiumpillen van minister Schippers tegen gevolgen kernramp