in , ,

Hulplijn voor pedofielen miste honderden telefoontjes, nog niet eens de helft is opgenomen!

De telefonische hulplijn voor pedofielen Stop it Now! heeft afgelopen jaar maar 300 van de 870 telefoontjes kunnen beantwoorden.

Dat maakte Stop it Now! dinsdag bekend. Dat veel inkomende gesprekken worden gemist heeft vooral te maken met het feit dat de lijn maar een paar uur per dag te bereiken is.

Vanwege geldgebrek heeft de lijn een tekort aan medewerkers. De hulplijn miste de afgelopen drie jaar circa 65 procent van alle telefoontjes.

De partijen en roepen daarom op tot actie. “Het mag niet zo zijn dat signalen en hulpvragen worden gemist”, zegt Madeleine van Toorenburg (CDA).

“Dit gaat over bescherming van kinderen tegen .”

Stieneke van der Graaf van de ChristenUnie sluit zich daarbij aan.

“Deze hulplijn kan daderschap voorkomen en daarmee ook nieuwe slachtoffers. Daarom roep ik morgen de minister op om te bezien hoe de bereikbaarheid kan worden verbeterd.”

‘Ruimere openingstijden en grotere bezetting’

Stop it Now! is er voor mensen die zich zorgen maken over hun eigen of andermans seksuele gevoelens ten opzichte van kinderen. Medewerkers beantwoorden onder meer vragen van bellers.

Lees verder bij de bron: wnl.tv


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘CIA en BND luisterden decennialang overheden af, Nederland hielp mee’

Ook de snorfietsers moeten eraan geloven: er is een helmplicht op komst