in ,

Humor: EU wijst de grootste federalist aan voor onderhandeling Brexit

Wat heeft de toch een geweldig leuke humor:

Het bestuur van het Europees Parlement heeft drie onderhandelaars in beeld om het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie te overzien. De Belgische oud-premier Guy Verhofstadt, die de liberale fractie in het parlement leidt, wordt de hoofdonderhandelaar.

Wat de gemiddelde Nederlander wellicht niet weet, is dat Guy Verhofstadt de grootste, meest extreme eurofiel is in het Europarlement. Vooral Verhofstadts inzet voor het realiseren van een totalitaire Federale EU kent geen gelijke, Verhofstadt is totaal voor elk realisme en elke redevoering onvatbaar. En juist hij wordt aangewezen als hoofd-onderhandelaar over de uittreding van het VK. De man die altijd door de spreektijd van Brexit Europarlementarier Nigel Farage heen zit te brullen, de man die zit te stampvoeten als een verongelijkt klein kind, de man die de bevolking in Oekraïne namens de EU stond op te stoken voor burgeroorlog en de EU-coup.

Wat een heerlijke humor toch…

Dat is toch humor, niet!? Een ongepaster sujet had de EU niet kunnen kiezen als hoofdonderhandelaar voor uittreding als ze dat zouden proberen. Waarschijnlijk is Verhofstadt dan ook juist gekozen om het VK verder te irriteren.

Nu gaat de huidige Premier Theresa May natuurlijk nooit vrijwillig Artikel 50 opstarten, dus zal het zo’n vaart niet lopen, maar toch… Fijn dat de EU het allemaal serieus neemt. Ze negeren volledig het signaal en blijven het VK maar bang maken, treiteren, jennen en sarren, tot de laatste seconde lidmaatschap en ver daarna. Fijn, zo’n EU. Heel volwassen.

Belooft ook wat voor Nederland, wanneer het eindelijk zo ver is. Ondertussen: geniet nog even na.

Juncker en Farage

Lees verder via de Bron: Lang Leve Europa!

 

Photo by ALDEGroup cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

En weer een middelvinger van Rutte: geen datum kabinetsreactie over Oekraïne-referendum

Binnenkort iedere Nederlander standaard naar het slachthuis