in ,

‘Huurders in hele land de dupe van Vestia, met dank aan staatsbankier Gerrit Zalm

Huurders in het hele land zijn de dupe van het Vestia-debacle. Dat zei directeur van het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV) Daphne Braal dinsdag tijdens haar verhoor door de parlementaire enquêtecommissie.

Huurders zien hogere omdat andere corporaties meebetalen aan de financiële afwikkeling van de derivatenportefeuille.

Vestia kreeg in de nasleep van het derivatendebacle voor bijna 700 miljoen aan saneringssteun van het CFV. Dat bedrag wordt opgehaald bij de andere corporaties.

Dat is een “enorme aanslag” op de kasstroom van de verschillende corporaties. Die nemen dan ook “volop” maatregelen om zelf financieel gezond te blijven. Dan gaat het om het verhogen van de huren, de verkoop van woningen of het besparen op de bedrijfslasten, zei Braal.

Sanering

Braal sloot niet uit dat een tweede saneringsronde nodig is om Vestia weer financieel gezond te krijgen. Ook voor de huurders van Vestia zijn de gevolgen groot. Zij moeten meer huur betalen.

Vestia reorganiseert zelf en sluit lokale vestigingen. Daarvan ondervinden de huurders ook “direct gevolgen”. Ook blijven investeringen uit. “Ik krijg signalen dat het in en heel hard is aangekomen dat Vestia niet meer kan investeren”, zei Braal. “In die steden zijn heel kwetsbare wijken.”

via nu.nl.

Photo by CorporatieNL


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Belgische bank blundert met mail aan ‘die kloten klant’

Spionage van NSA in Duitsland blijkt CIA-truc