‘Huurders in problemen door zoveelste huurverhoging’

Duizenden huurders dreigen in financiële problemen te komen doordat ze opnieuw geconfronteerd worden met een forse huurverhoging. Daarvoor waarschuwt de Woonbond woensdag in het AD.

Armoede
De belangenvereniging wil dat minister voor Wonen Stef Blok (VVD) haast maakt met huurmatiging. ,,Dit kan echt niet langer doorgaan. Al die huurverhogingen leiden rechtstreeks tot armoede”, zegt directeur van de Woonbond Ronald Paping in de krant. Volgens hem zitten van de 2,4 miljoen huurders honderdduizenden mensen financieel klem.

Gemiddeld stegen de huren zo’n 13 % de afgelopen drie jaar. Daar zou een einde aan moeten komen door het Sociaal Huurakkoord dat de Woonbond en corporatiekoepel Aedes deze zomer sloten.

Huurstijging

Dat Huurakkoord werd door minister Blok dankbaar in ontvangst genomen, maar daarna bleef het stil rondom het huurbeleid. De Woonbond roept de Tweede Kamer en het kabinet vandaag op om het Sociaal Huurakoord snel in te voeren zodat het bij de huurverhogingsronde van 2016 van kracht is.

De vijf Woonakkoordpartijen in de Tweede Kamer besloten in 2013 al dat de inkomensafhankelijke huurverhoging in 2015 zou verdwijnen. Omdat de partijen hier vervolgens niet uitkwamen, kregen huurders ook in 2015 een forse huurverhoging.

Nu dreigt dit dus voor het vierde opeenvolgende jaar te gebeuren. Woonbonddirecteur Ronald Paping: “Er moet nu eindelijk een einde komen aan de gigantische huurstijging die huurders jaar na jaar voor de kiezen krijgen. Huurders en verhuurders hebben hierover een akkoord over bereikt. De politiek is nu aan zet. Het is onacceptabel dat huurders door politiek getreuzel nu wéér een gepeperde rekening dreigen te krijgen.

Lees verder bij de Bron: Stop de bankiers

 • 35
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Henny Groote schreef:

  Het kan nog erger, een reeds toegewezen woning wordt geweigerd omdat per 1 januari a.s. de belastingen en toeslagen zouden veranderen.
  Dit is door de 2de Kamer geloodst na 40 uur debatteren. In de hoop dat de 1ste Kamer het nog tegenhoud. Alles om het Kabinet niet te laten vallen. De mensen met alleen AOW worden de dupe de “sociale” woningbouw huur € 645 wordt onbereikbaar.Terwijl de huurgrens € 710 is. Pas vanaf een inkomen van € 21.000 dat is incl een pensioenuitkering.
  De woningcorporatie gaat nu die maatregel al toepassen, ze discrimeren mensen met alleen AOW. En als je geen pensioen hebt kunnen opbouwen? Waar mag je dan wonen?

  • gerechtigheid schreef:

   Beste Henny, mensen met alleen AOW (eventueel met een klein pensioentje) moeten kiezen uit twee mogelijkheden: of over straat gaan zwerven en onder de brug slapen; of in een woondoos gaan wonen (eten via de voedselbank). De vrijkomende woningen die voor de AOW-ers niet meer betaalbaar zijn worden toegewezen aan asielzoekers die voor hun wel betaalbaar zijn door allerlei toeslagen want dat zijn tenslotte arme mensen die niets meer hebben!!!!!!!!!
   Met dank aan dit SCHOFTERIGE EN ONMENSELIJKE kabinet dat GEEN BOODSCHAP HEEFT AAN DE EIGEN BEVOLKING!!!

   Dit asociale kabinet MET STEF BLOK VOOROP is een zooitje ONGEREGELD dat WILLENS EN WETENS ONS LAND in de AFGROND STORT ter meerdere glorie van de RIJKSTEN van ons land (vnml BANKIERS). AFSPRAKEN komen ze gewoon NIET NA! De TWEEDE KAMER DOET GEEN MOER!!!!

   HOE LANG PIKKEN WE DAT NOG???

 2. Ferry schreef:

  .
  De nieuwe inwoners in NL – [uit met name het midden oosten] moeten toch betaald worden. Daar is 400 miljoen Euro voor uitgetrokken om deze nieuwe inwonders onderdak te verschaffen. 30 000 huizen. Daarom deze huurverhoging

Geef jouw mening

Close
%d bloggers liken dit: