in , ,

‘Huurders in problemen door zoveelste huurverhoging’

Duizenden huurders dreigen in financiële problemen te komen doordat ze opnieuw geconfronteerd worden met een forse huurverhoging. Daarvoor waarschuwt de Woonbond woensdag in het AD.


De belangenvereniging wil dat minister voor Wonen Stef Blok () haast maakt met huurmatiging. ,,Dit kan echt niet langer doorgaan. Al die huurverhogingen leiden rechtstreeks tot armoede”, zegt directeur van de Woonbond Ronald Paping in de krant. Volgens hem zitten van de 2,4 miljoen huurders honderdduizenden mensen financieel klem.

Gemiddeld stegen de zo'n 13 % de afgelopen drie jaar. Daar zou een einde aan moeten komen door het Sociaal Huurakkoord dat de Woonbond en corporatiekoepel Aedes deze zomer sloten.

Huurstijging

Dat Huurakkoord werd door minister Blok dankbaar in ontvangst genomen, maar daarna bleef het stil rondom het huurbeleid. De Woonbond roept de en het vandaag op om het Sociaal Huurakoord snel in te voeren zodat het bij de huurverhogingsronde van 2016 van kracht is.

De vijf Woonakkoordpartijen in de Tweede Kamer besloten in 2013 al dat de inkomensafhankelijke huurverhoging in 2015 zou verdwijnen. Omdat de partijen hier vervolgens niet uitkwamen, kregen huurders ook in 2015 een forse huurverhoging.

Nu dreigt dit dus voor het vierde opeenvolgende jaar te gebeuren. Woonbonddirecteur Ronald Paping: “Er moet nu eindelijk een einde komen aan de gigantische huurstijging die huurders jaar na jaar voor de kiezen krijgen. Huurders en verhuurders hebben hierover een akkoord over bereikt. De is nu aan zet. Het is onacceptabel dat huurders door politiek getreuzel nu wéér een gepeperde rekening dreigen te krijgen.

Lees verder bij de Bron: Stop de bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Feest bij het UWV: Al 10 jaar ruzie

Hoppa! Wij Nederlanders betalen het meest van iedereen aan de EU!