in , , ,

Huurverhoging aan banden gelegd tot inflatieniveau + maximaal 1%

Mediamodifier / Pixabay

Het gemiddelde aan huurverhogingen per woningcorporatie mag vanaf volgend jaar niet hoger zijn dan de . Corporaties kunnen voor extra investeringsruimte lokaal wel afspraken maken om deze gemiddelde huursomstijging te verhogen met maximaal 1%.

Dat staat in een wetsvoorstel waarmee de ministerraad op voorstel van minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft ingestemd.

Het is het eerste wetsvoorstel waarmee delen van het Sociaal Huurakkoord dat Aedes en de Woonbond in december 2018 sloten, in - en regelgeving worden verwerkt.

De maximale huursomstijging wordt berekend per kalenderjaar. Het is daarom van belang dat de wet wordt gewijzigd vóór 1 januari 2020. Dit legt tijdsdruk op het traject voor de wetswijziging.

Daarom worden de overige afspraken uit het Sociaal Huurakkoord die de minister overneemt, in een apart wetsvoorstel uitgewerkt.

De ministerraad heeft ermee ingestemd het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State te zenden.

Lees verder bij de bron: Rijksoverheid.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Minister Koolmees dramt ZZP-verzekering door, 83% zzp’ers tegen verplichte verzekering

Aap uit de mouw: ChristenUnie is helemaal niet eurosceptisch!