in

Hypocriet D66 (einde aan internet anonimiteit) betrapt? ‘Kaags partij huurt anonieme clickfarms in om voor meer likes’

via De Dagelijkse Standaard

De nepdemocraten van gaan keihard af. Want waar zij continu “anonieme” gebruikers van sociale media kapitelen lijkt het er nu op dat zij zelf actief gebruiken maken van zulke accounts om de boel te flessen op Twitter. Hilarisch!

D66-opperdictator-in-spé Sigrid Kaag heeft het met enige regelmaat over die, in haar ogen, verschrikkelijke “anoniempjes” die zomaar hun mening uiten op sociale media zonder dat D66 weet wie die mensen precies zijn. Daar wil ze zelfs iets aan doen; anonimiteit op het moet wat haar betreft verdwijnen.

Dat is best wel ironisch, want volgens -kandidaat Kamerlid Lex Cornelissen maakt D66 zélf gebruik van anonieme nepaccounts om mensen het idee te geven dat de tweets van de partij populairder zijn dan daadwerkelijk het geval is.

“Terwijl Sigrid Kaag roept dat anonieme accounts op sociale media verboden moeten worden, huurt haar partij D66 clickfarms in om door middel van neppe Chinese en Turkse accounts meer likes voor hun tweets te kopen,” aldus Cornelissen. “Hoe noemen we dat fenomeen ook alweer? Oh ja: hypocrisie.”

Dat dit vrijwel zeker klopt kun je heel snel zien door bij de tweet van D66 even op “likes” te klikken. Als je dat doet zie je inderdaad meteen dat soort accounts verschijnen. Een kleine greep uit de ‘likes’ van de anonieme accounts:

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

OMT en NOS Journaal betrapt: angst zaaien werkt, kabinet vaart er blind op

Verwijderd van YouTube: het fragment waarin Van Dissel moet toegeven dat corona in de orde van grootte zit van een heftige griep