in ,

Hypotheken in Nederland worden fors duurder

De hypotheken in vooral worden binnenkort fors duurder. De kosten van nieuwe internationale regels zijn voor de rekening van de klant.

Nieuwe internationale regels schrijven voor dat banken meer reserves moeten aanhouden voor risico’s op hun hypotheekportefeuilles. De kosten daarvan berekenen zij door aan de klant.

Dit meldde president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank maandag bij een presentatie van een rapport over hoe het met de Nederlandse economie gaat. Internationaal zijn banken het er over eens geworden dat de risico’s van hypotheken beter moeten worden afgedekt.

Lees verder op de site van Het Parool

Lees ook eens verder bij de Bron: huizenmarkt-zeepbel.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Klaar Wakker
3 jaren geleden

Risico’s afgedekt? Welke risico’s? Banken lenen geld uit dat er niet eens is! Banken maken een debetrekening en printen het geld van de lening te plekke. Dat is alles. Als tegenwaarde voor het debetbedrag wordt het huis opgevoerd. Er komt dus helemaal geen geld aan te pas!!! Voor het printen van het geld wenst de bank rente te zien … Overigens print de bank de rente niet uit … die wordt uit het systeem gehaald. Wat op zich al niet klopt. En als de huiseigenaar de rente niet betaalt eist de bank het huis op. Als mogelijk het huis een lagere waarde heeft dan het bedrag op de debet rekening wordt de restschuld als nog gelegd bij de partij die geld leent … De bank heeft risico NUL_KOMMA_NUL!
En als de bank ondanks alles toch in de problemen komt door eigen speculaties op de geldmarkt dan klopt zij aan bij de overheid. De burgers dus. En in het uiterste geval koopt de overheid de bank op. De overheid betaalt dan 30 miljard zoals bij AMRO en verkoopt de bank jaren later voor 15 miljard en het verschil wordt door de burgers betaald. Het is de hoogste tijd dat de burgers verhaal halen bij de overheid !!

Het is volkomen duidelijk dat de NL overheid aan de leidband loopt va grote bedrijven en banken. Burgers zijn er slechts om te betalen. De belangen van de burgers worden door de overheid nergens gediend. Misschien wil Hr Knotsgek even komen uitleggen waarom de bank meer geld zou moeten krijgen. Kijk even naar wat IJsland heeft gedaan. De bankiers in de gevangenis. Een veel betere oplossing.
GELDUITGIFTE HOORT PRIMAIR BIJ EEN OVERHEID THUIS EN NERGENS ANDERS. EN IK BEN NIET DE EERSTE DIE DIT ZEGT !!!!

Voldoende steun voor referendum over tapwet

Supervervuild ‘superfood’: 70% gojibessen bevat te veel pesticide-resten