in

Hysterie compleet: RIVM roept op verkouden Brabanders thuis te blijven

Inwoners van de provincie Noord-Brabant moeten bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten beperken, zegt het RIVM. Dit betekent: blijf thuis.

Om de mogelijke verspreiding in deze provincie in kaart te brengen, begint het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu vandaag nog een steekproef naar het nieuwe coronavirus onder ziekenhuismedewerkers.

Volgens het RIVM is Noord-Brabant in de coronabesmetting ‘een geval apart’. Van de meeste van de 128 patiënten in Nederland is de besmettingsbron bekend.

Veel patiënten zijn in Italië geweest, of hebben contact gehad met een bevestigde patiënt. Van de patiënten waarvan géén bron bekend is of waarvan die nog wordt onderzocht, komen de meesten uit Brabant, of hebben een link met deze provincie.

Daarin is Brabant uniek, aldus Jaap van Dissel, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijdingvan het RIVM.

“Daarom zijn we onvoldoende zeker dat we hier op de meest optimale wijze het virus bestrijden, en hebben we extra informatie nodig”, zei ….

Lees verder bij de bron: Trouw

6 Comments

Leave a Reply
 1. Eeeeeeeeeuh, Brabant, heerste daar niet ook de q-koorts? Een probleem die de longen al aantast waardoor je bevattelijker bent voor andere virussen die en verkoudheid veroorzaken?

 2. Was dat ook niet dat instituut dat stikstof te veel vond worden en welk instituut geen onderscheid maakte tussen NH3 en NOx ….. en dat instituut dat CO2 verantwoordelijk acht voor opwarming van de aarde. CO2 gas dat planten hard nodig hebben voor hun groei en waarvan er maar 400 ppm in de lucht zit …. Waarvan inmiddels ook NASA zegt dat onmogelijk dat dergelijk hoeveelheid een broeikasgas is en de aarde doet opwarmen.
  Het is allemaal een hoax. De vraag is alleen: WIE ZET RIVM ONDER DRUK OM DEZE ONZIN NAAR BUITEN TE BRENGEN ????

  Sorry: dit RIVM kan ik niet serieus nemen en niet vertrouwen ….

 3. Er is ook sprake geweest van 2 corona virussen, een L en een S variant waarvan de L de meest dodelijke, las ik, lekker verwarrend he, sja en twee weken terug Carnaval, dus de bron kan van overal zijn, dus logisch dat je dat niet kan achterhalen, en veelal milde griep, dus wie gaat er met een milde griep naar de dokter? het jaargetijde is een en al snotter en hoesten.

 4. Om te beginnen moet Rutte weg. De burgers in Nederland hebben veel te lang de zaak aangekeken, maar Rutte is niets minder dan een landverrader.

  Het allerslechtste kabinet dat Nederland ooit heeft gekend heeft de bevolking enorm geschaad. Nederland moet net als de UK uit de EU omdat het niet werkt en omdat de schade van faillissementen van andere EU landen allemaal bij de burgers van Nederland (en niet de bedrijven en banken) terecht komen.

  Weg met Rutte en uit de EU NU !!!!!

 5. Jaap Dissel is een leugenaar. Hij geeft in een AD artikel aan dat scholen en leerlingen geen bijdrage heeft geleverd aan de uitbraak in Wuhan. Hij vergeet even te melden dat de scholen dicht waren voor de vakantie. Onderzoek uit andere landen geeft aan dat +/- 15 % besmettingen onder leerlingen valt. Scholieren tussen 8 en 14 hebben normaal gezien juist een grote invloed.

Geef een antwoord

Zo doen we dat! D66 wil grondeigenaren dwingen windmolens te plaatsen

Kabinet heeft meer Syriërs uit Turkije gehaald dan eerder verteld