in , ,

ICT-faalcommissie met zelffalende Ton Elias overspoeld met complimenten

Ton Elias is ervan overtuigd dat zijn ICT-faalrapport een blijvende impact zal hebben op de omgang bij de met ICT-projecten. Dat blijkt wel uit de reacties van burgers op straat, in het OV en van ambtenaren op ministeries in .

Want het regent “mondelinge steunbetuigingen en loftuitingen” voor Elias en zijn commissieleden. “Maar de steun wordt niet alleen met de mond beleden. Het rapport heeft nu al veel teweeggebracht, ik durf wel te beweren méér dan menig ander parlementair onderzoek. Ik ben ervan overtuigd dat dit te danken is aan onze, wellicht ietwat onconventionele aanpak van deze materie”, aldus de altijd bescheiden Elias in een speech voor De Nederlandsche Bank. Het was de enige uitnodiging (uit vele?) die hij had aanvaard.

De conclusies uit het eindrapport van de Kamercommissie ICT zijn immers niet allemaal klakkeloos overgenomen door het .

Lees verder via Webwereld.

Weet u nog…

Nu kan het de doorsnee Nederlander van boven de vijftig niet kwalijk genomen worden dat hij niet precies op de hoogte is van de laatste trucjes van cybercriminelen (al bestaat phishing best al een tijdje).

Maar dat is anders wanneer iemand Kamerlid is en ook nog een commissie heeft geleid die nota bene het falen van de overheid op het gebied van ICT moest onderzoeken. Daar komt bij dat Elias eerder niet wist wat een IP-adres is.

Photo by slworking2


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6 jaren geleden

Het is een beetje jammer dat de uitgestoken hand naar die commissie door de voorzitter van die commissie, Ton Elias, werd afgeslagen onder de noemer,’Zolang de commissie met haar onderzoek bezig is zal zij niet met derden over zaken onder de commissie spreken….?!? #Usensus Nu hebben wij hem heel netjes een hand uitgestoken maar ook emteen van repliek gediend.

Wij verblijven in Nederland en bezigen daarom de Nederlandse taal. U die ons ten dienste dient te staan evenzo. Enfin, inderdaad, twee dagen later struikelde deze voorzitter dus over de vraag of hij wist wat een IP adres was. soit.

Wat van veel groter belang was, volgnens ons, was een totaal onafhankelijke kijk op de zaak en situatie die hij met zijn ‘Tijdelijke’ commissie diende te onderzoeken. Dat antwoord konden wij hem namelijk anreiken op zo’n 20 a-4tjes en zijn werk zou binnen drie maanden sec kunnen zijn afgerond. Het lot, lees Ton Elias, besliste anders. Na anderhalf jaar een concept overhandigd aan een voorzitster van de tweede kamer die eerder eerst eens moest googlen wat ICT nu toch eigenlijk ook weer was.

Het grootste probleem voor deze commissie? Dat geen van de leden ook maar enige achtergrond noch affiniteit had in het veld dat zij aan het onderzoeken waren. Hierbij kwamen zij, heel voorspelbaar, niet verder dan wat hen op hun vragen werd verklaard doch niet de kern van het probleem.

Politiek en Commercie
Zolang het namelijk zo is dat commerciele partijen hun niets wetende of begrijpende klanten, lees overheid, blijken te kunnen managen, en diezelfde overheid de kennis, kunde en ervaring niet in huis heeft om de commerciële te controleren en in bedwang te houden, krijg je dit soort praktijken.

Een tijdelijke ICT commissie die dit grote probleem in de wortel niet weet te benoemen en dus komt met een concept wat in de automatisering gewoon programma en change management wordt genoemd. Maar wacht eens… wij hadden dus twee rijks CIO’s die Dion Kotteman en Hans Wanders genaamd die… oh ja, in de ogen van Ton Elias …. onvoldoende macht zouden bezitten….

Goh….

‘staatsbedrijf’ NS stopt eindelijk met belastingontduiking via Ierland

AUTISM: Made In The U.S.A, Monsanto vergiftig nu al onze kinderen