Ideaal voor symboolpolitiek: Lachgas vanaf heden officieel nieuwe Nederlandse drug

OpenClipart-Vectors / Pixabay

Je moet als politicus immers wel eerst vijanden bedenken om
ze daarna ‘effectief' te kunnen bestrijden

Het aantal meldingen van gezondheidsklachten door het gebruik van lachgas bij personen van 13 jaar en ouder neemt snel toe. Het aantal meldingen steeg van 13 in 2015 naar 54 in 2018. In de eerste helft van 2019 werden 67 gezondheidsklachten gemeld.

Dat meldt het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC), dat onderdeel is van het UMC Utrecht, in zijn jaaroverzicht over 2018. Veel voorkomende klachten waren misselijkheid, hoofdpijn en duizeligheid. Daarnaast kwamen er ook meldingen binnen over pijn op de borst, een verminderd zicht, verwardheid en angst.

Diverse gebruikers hadden last van tintelingen of een verdoofd gevoel in de armen en/of benen. Die klachten kunnen wijzen op een tekort aan vitamine B12. Dat tekort kan ontstaan door het overmatig gebruik van lachgas.

Het NVIC is de nationale vraagbaak voor huisartsen, medisch specialisten en andere hulpverleners bij acute vergiftigingen.

Hoewel er een steeds grotere roep is om een verbod op 'recreatief gebruik' van lachgas onderneemt het nog altijd geen actie.

Lees verder bij de bron: ThePostOnline


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Aircoschaamte gedram: Geldgraaiende klimaattafel pipo’s zijn airco’s vergeten

Bron van de nucleaire wolk boven Europa uit 2017 is gevonden