in , , , ,

Ideetje van Rutte III: Burgers en bedrijven moeten tot € 5000 meebetalen aan openbaar vervoer

StockSnap / Pixabay

Waar betalen we ook alweer statistisch gezien erg veel belasting voor? Juist, voor dit soort dingen.

Wie profiteert van het openbaar vervoer mag daar zelf aan gaan meebetalen.

Met die gedachte speelt het Rijk, dat overweegt heffingen in te voeren. Bij nieuwbouw zou het gaan om 5000 euro per woning, te betalen door particulieren en ondernemers die profiteren van uitbreidingen van het ov in de grote steden.

Dat schrijft het Financieele Dagblad op basis van documenten die het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in het afgelopen halfjaar naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De opbrengsten worden zouden worden gebruikt om uitbreidingen aan het ov-netwerk mee te betalen.

Met name de grote steden in Nederland willen hun ov-netwerken uitbreiden, maar zouden hiervoor miljarden tekort komen. Het gaat bijvoorbeeld om het doortrekken van de Noord-Zuidlijn in Amsterdam of het lightrailnetwerk in Zuid-Holland.

Volgens het FD zijn er nog geen knopen doorgehakt. Al worden er wel diverse opties genoemd om geld bijeen te harken, zoals een extra bijdrage van 5000 euro per nieuwbouwwoning of een bereikbaarheidsheffing van 75 euro per jaar voor bestaande woningen.

Lees verder bij de bron: RTLZ

Eigenlijk zou je geen belasting meer moeten betalen, in ieder geval minder!


Wil jij, mij meehelpen om de mensen te informeren?!
Dat kan door berichten te delen of een donatie te doen die ik weer herinvesteer.

Tikkie | iDeal | PayPal

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter
  1. Misschien kan het kabinet zelf eens aan de door hen onnodig weggegooide euro’s denken en beter opletten.wat er met ons belastinggeld gebeurt. Je leest tegenwoordig niets anders dan fraude, teveel betaalde toeslagen en zelfverrijking. Wij werken en betalen hier al een meer dan evenredige belasting voor.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Vrouwen kunnen beter niet gaan slapen met televisie of licht aan, je wordt er dikker van

Burgermeesters- en EU baantjes zijn op: Falende Mark Harbers keert terug naar Tweede Kamer