in , ,

Idioot: Ex hedge-fondsmanager koopt rechten aids-medicijn en verhoogt prijs met 5.500 procent

Een voormalige hedge-fondsmanager heeft de rechten van een 62 jaar oud -medicijn gekocht en de prijs verhoogd van 12 naar 670 euro per pil. Dat is een prijsstijging van bijna 5.500 procent. Het kwam hem op veel kritiek te staan van onder meer Hillary Clinton.

De Amerikaanse Martin Shkreli heeft Turing Pharmaceuticals opgericht en vervolgens de rechten van het middel Daraprim gekocht voor bijna 50 miljoen euro. Daraprim wordt gebruikt om levensbedreigende parasitaire infecties te bestrijden, die vooral voorkomen bij mensen met een slecht werkend immuunsysteem, zoals aids-patiënten.

Vlak na de aankoop steeg de prijs van het medicijn, dat minder dan een euro kost om te produceren, naar 670 euro per pil. De 32-jarige Shkreli verdedigde zich tegen Bloomberg door te zeggen dat ”de prijsstijging noodzakelijk was om weer winst te maken met het middel.”

Lees verder bij de Bron: Wel.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Errol
5 jaren geleden

Wat een (ver)ziek(t)e wereld. Gelukkig is hier een medicijn voorhanden die voor alle “zieken” gratis is en dat is het medicijn dat beter bekend staat onder de naam moraal.

Martijn
5 jaren geleden

Heb het filmpje van Bloomberg gezien en dacht in eerst instantie wat een smeerlap maar halverwege zegt hij ergens dat de pillen gratis verstrekt worden aan mensen die het niet kunnen betalen. Alleen de rijke patienten betalen 670 euro per pil.

Sjors
5 jaren geleden

De afkomst schijnt iets met deze vorm van misdaad van doen te hebben

De NS gaat je smartphone tracken

Actie tegen verliesgevende beursgang ABN AMRO: Ga niet met onze 20 miljard aan de haal!