in , , , , ,

Idioot sigaartje uit eigen doos: Kabinet compenseert energienota met 400 euro per huishouden

gas 1 gasflamme1
Dit was in 2014 ...

Met een pakket dat miljarden euro’s kost wil het demissionaire kabinet de klap van de oplopende energienota voor een deel opvangen.

Met een hogere belastingteruggave en lagere taks op elektriciteit wordt de stijgende rekening gemiddeld met ruim 400 euro gedempt.

Het kabinet trekt er 3,2 miljard euro voor uit. Daarvan moet 2,7 miljard terecht komen bij huishoudens en 0,5 miljard bij bedrijven.

Dat zegt staatssecretaris Dilan Yesilgöz (Energie) na het kabinetsberaad over de stijgende prijzen voor gas en elektriciteit.

Het kabinet grijpt in omdat de energierekening door die oplopende prijzen hard dreigde op te lopen. Voor een gemiddeld huishouden gaat dat volgens berekeningen om zo’n 900 tot 1000 euro per jaar.

Een deel daarvan wordt nu opgevangen. Zo gaat de belastingvermindering op de energierekening, een vast bedrag dat iedereen krijgt, met 230 euro per jaar omhoog.

Daarnaast verlaagt het kabinet de energiebelasting op elektriciteit.

Bij elkaar opgeteld scheelt het een gemiddeld huishouden ruim 400 euro per jaar aan taks op de energienota, vertelt Yesilgöz.

Ze spreekt van ’een forse tegemoetkoming’: …

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1400680 it the clown wallpaper vaccin

Pfizer en BioNTech willen goedkeuring ‘coronavaccin’ voor kinderen vanaf 5 jaar, testen met baby’s lopen

14769225961 b5738e8bc4 nwo1

Agenda 2030: DNB wil huizenbezitters zwaar laten boeten voor wanbeleid DNB, overheid, EU en ECB