in , , , , ,

Idioterie: Zorgverzekeraar Menzis sleept polishouder voor de rechter omdat 14 cent te weinig is betaald

Menzis heeft begin deze maand een verzekerde voor de gesleept, omdat deze polishouder verzuimd had 14 cent te betalen.

U leest het goed: de Haagse kantonrechter moest zich serieus buigen over een vordering van €0,14 die AnderZorg (het internetmerk van Menzis) bij de had ingediend. De polishouder, die bij de niet is komen opdagen, wordt vervolgens ook nog veroordeeld tot betaling van het bedrag.

De zaak draait om het eigen risico van €329,14 dat de verzekerde over 2018 aan Anderzorg verschuldigd was. De klant betaalde daarvan €329, waardoor er dus nog een rekening van 14 cent open bleef staan. De door Menzis ingeschakelde deurwaarder LAVG gooide hier nog eens €48,40 aan incassokosten bovenop, maar daar trapt kantonrechter mevrouw Derijks niet in.

“Gedaagde heeft immers voldaan aan de aanmaning (…) door vóór het uitbrengen van de dagvaarding het overgrote deel van het verschuldigde bedrag te voldoen”, zo luidt het vonnis.

Hoewel de verzekeraar in het gelijk gesteld wordt, krijgt hij nog wel een standje van de rechter.

“Ik kan u weliswaar niet het recht ontzeggen om een dergelijk bedrag in rechte te vorderen, maar dat laat onverlet dat het voeren van een gerechtelijke procedure voor de inning van een zeer gering bedrag niet is bedoeld”, sneert mevrouw Derijks in haar uitspraak.

Lees verder bij de bron: TPOok


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ze is slim en pas 14 jaar, YouTube is doodsbang voor haar, heb je een mening? Deplatforming!

EU-verkiezingen: haatzaaien en onterechte stemmingmakerij tegen oudere EU-burgers