in , , ,

Elke burger wordt straks doorgelicht zoals profiel van crimineel wordt opgesteld

De Nederlandse overheid gaat grote hoeveelheden persoonsgegevens van burgers koppelen om daaruit te destilleren of zij frauderen met belasting of uitkeringen. Met technieken van inlichtingendiensten wordt vooraf voorspeld wie in de gaten moeten worden gehouden. Dat blijkt uit een besluit dat eerder deze maand door het kabinet is genomen, maar waaraan weinig ruchtbaarheid is gegeven. Het is de uitwerking van de vernieuwde Structuur Uitvoeringsorganisatie werk en inkomen (SUWI), die vorig jaar zonder debat of stemming door de Tweede Kamer is aangenomen.

Het nieuwe Systeem Risico Indicatie (SyRI) is bedoeld om gemeenten en overheidsinstanties effectiever te laten zoeken naar mensen die uitkeringen of toeslagen misbruiken. Datamining en patroonherkenning moeten helpen om verdachten eerder te signaleren.

Voor verwerking in SyRI komen de volgende gegevens in aanmerking, zo meldt de wet: arbeidsgegevens, boetes en sancties, fiscale gegevens, gegevens roerende en onroerende goederen, handelsgegevens, huisvestingsgegevens, identificerende gegevens, inburgeringsgegevens, nalevingsgegevens, onderwijsgegevens, pensioengegevens, reïntegratiegegevens, schuldenlastgegevens, uitkerings-, toeslagen- en subsidiegegevens, vergunningen en ontheffingen, zorgverzekeringsgegevens.

Lees verder via PrivacyNieuws

 

Zowel het College Bescherming Persoonsgegevens als de Raad van State hebben het ziekelijk Orwelliaanse systeem afgeraden, dus wordt het gewoon ingevoerd door Asscher. Welkom in Nederland, het doodenge Utopia van de Risicoloze Samenleving, waarin de Staat bepaalt hoe de burger dient te leven en bij de minste misstap meteen een Controleur op je af kan sturen om je leven binnenstebuiten te keren. Want u bent smerig crimineel tuig. Allemaal.

 

Foto via Marco Raaphorst


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Haassenbroek
5 jaren geleden

Het resultaat van 14 jaar staatsterreur. De bange onderdanige calvinistisch ingestelde burger : Ik heb ook niets te verbergen maar ik ben wel degelijk gesteld op mijn privacy. Omdat ik niets te verbergen heb, is het krankzinnig -en onnodig om mij 24 uur te volgen/ bespioneren! De burger heeft zich “digitaal volledig in het pak laten rijgen”. Zo kan de machthebber digitaal uw denkwijze beïnvloeden -en heeft de Elte totale controle over u [alle neuzen één kant op]. Door opzettelijk onveiligheid te creëren in de openbare ruimte -hebt u uw “vrijheid en privacy” opgegeven. Churchil waarschuwde hier reeds voor. “Burgers die hun vrijheid en privacy op gegeven hebben tbv. Staats.veiligheid zijn rechtenloos. Dit begon allemaal in 2001. 9/11 was een administratieve tevens Geopolitieke coup door banken in gang gezet, U bent als burger na 9/11 voor altijd een verdachte. Dit was de primaire wens/ gedachte van de Politieke Elite. Het verdwijnen van de Wettelijke onschuldaanname. Formeel hebt u nog wel rechten – maar praktisch vrijwel niets meer. De Rechter is louter een formaliteit. De Rechter is er alleen voor de economisch sterken en financiele rijke hufters. Van “rechtssoevereiniteit naar staatssoevereiniteit” nu. Men schuift u bv. gewoon wat [misdaad / terreur] in de schoenen. Omdat u daar [toevallig] liep. De machthebber kende u al een tijdje. En als een niet Westerse inwoner kom je eerder in aanmerking als potentieel verdachte. Een negatief profiel [profilering] is er snel van je gemaakt inclusief drogreden voor de mainstream media, mocht er iets mis gaan. Het Is toch nooit te weerleggen -en blijft altijd binnenskamers [eigen jurisdictie].

Mount Ontake barst uit: waarom zag niemand dat aankomen?

Bouwend naar Too Big To Fail: Lokale vestigingen Rabobank raken macht kwijt aan hoofdkantoor