in , ,

Iedereen trekt een hesje aan: de hele wereld protesteert

Na de gele hesjes in Frankrijk, de blouses blanches in België, kan Nederland niet achterblijven. De bouwsector verenigt zich dan ook in protest tegen het stikstofbeleid van de gehuld in oranje.

De organisatie Grond in Verzet is een indrukwekkende actie begonnen met hijskranen en ander groot bouwmaterieel op 30 oktober 2019. Voeg hier nog de zovele andere protesten in tal van andere landen aan toe.

Dan mogen we 2019 nu al vast betitelen als het het Jaar van het Protest.

Bouwprotest hier live te volgen:

People have the power

“Alle hesjes united”

Het gele protest is eigenlijk groen. Zo benoemde de Vlaamse denktank Oikos het, bij de opkomst van de gillets jaunes beweging einde 2018. In buurland België is dan een linkse partij, de , flink in opkomst.

‘”Gele hesjes, groene hesjes, alle hesjes united, roept PVDA-voorzitter Peter Mertens op in zijn Nieuwjaarstoespraak. “We hebben jou nodig om als PVDA ongegeneerd te gaan voor , voor en voor landelijke eenheid.”‘

Niemand kon toen vermoeden hoezeer e.e.a. zich zou uitbreiden. Of we inderdaad deze en alle andere protestbewegingen als ‘groen’ en/of ‘links’ kunnen categoriseren, laten we aan u, de lezer over.

Het is wel een interessant gegeven, dat we zo even in de rondte gooien. Om ook eens filosofisch te beschouwen. Uw reacties zijn zoals steeds zeer welkom…!

Wat volgt, wie volgt?

In ieder geval hebben al deze soorten protesten één kerneigenschap. Eén gemeenschappelijke noemer. Ze zijn àllemaal gericht tegen de overheid. Een overheid. Hun overheid. Die ze niet meer als hun overheid beschouwen!!

Mensen pikken het niet meer om van bovenaf wetten, regels en maatregelen opgelegd te krijgen. Die ze beschouwen als dom of ondoordacht of willekeurig. Situaties en toestanden te moeten verduren waar ze het grondig mee oneens zijn. En dat tonen ze dan ook. Vanuit zovele gelederen van de maatschappij. In zovele landen, op zovele plaatsen in de wereld?

We stellen ons zo voor dat in véél regeringskamers deze dagen en maanden gebibberd wordt. In de zin van: what’s next? Waar gaat dit alles nog toe leiden? Is de (wereld)revolutie begonnen…?!

Lees verder bij de bron: Biflatie.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Tsunami aan rechtszaken om kanker veroorzakende onkruidverdelger Roundup

Waddenfonds deelde 800 miljoen euro belastinggeld uit als snoepjes aan willekeurige projecten