in , ,

Iedereen vrijwillig van gas af wordt nu gedwongen van gas af

Pexels / Pixabay

Iedereen moet de komende decennia van het gas af, zo heeft het besloten. Maar wat als jij dat helemaal niet zit zitten? Ook dán zul je mee moeten doen. Het kabinet is bezig met een om huizen van het gas af te halen, zélfs als de eigenaar niet wil.

Nu kan een bewoner nog niet gedwongen worden om mee te werken, maar dat gaat veranderen.

gaat in Nederland in de ban. De reden: door het verbranden van aardgas stoten we CO2 uit, en dat versterkt de . Bovendien halen we ons aardgas nu nog vooral uit Groningen, waar het oppompen leidt tot aardbevingen.

En dus moeten we overschakelen op andere energiebronnen. Huizen gaan bijvoorbeeld verwarmd worden met een warmtenet, waarbij heet de wijk instroomt via buizen. Of de gasgestookte cv-ketel wordt ingewisseld voor een elektrische . En we koken straks niet meer op gas, maar elektrisch.

Het is een enorme operatie, die in stappen wordt uitgevoerd. Nu al zijn er 27 wijken her en der in Nederland aangewezen als proefwijken. Die maken als eerste de overstap. In 2021 – over twee jaar dus – moeten alle gemeenten een wijk aanwijzen die van het gas afgaat, zodat in 2030 anderhalf miljoen huizen van het gasnetwerk zijn losgekoppeld. In 2050 moeten uiteindelijk alle huizen in Nederland het zonder gas stellen.

Maar wat als jij nou helemaal geen trek hebt om jouw eigen huis gasloos te maken?

Lees verder bij de bron: msn.com


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De volgende idioterie: Sneeuwkanonnen op de Zuidpool om klimaat te redden?!

Wie of wat is nu eigenlijk die Illuminati?