in , , , , ,

Iemand let op u! Het toezicht in, op en zelfs buiten de zelfrijdende auto’s

Joenomias / Pixabay

Stel u de toekomst voor, waar autorijden tot het verleden behoort. Je kunt in je auto springen of eentje uit een ride-share, vastbinden en de auto vertellen waar je naartoe wilt. Tijdens je rit kun je je bekijken en een paar dingen online opzoeken via je dashboard.

Ondertussen worden uw verblijfplaats en andere details op afstand bijgehouden door bedrijven. Naarmate zelfrijdende auto's zich verder ontwikkelen, zullen autonome voertuigen een veel grotere rol gaan spelen in de digitale , omdat autobedrijven en anderen gepersonaliseerde klantinformatie gebruiken via georuimtelijke en navigatietechnologieën, waarbij ze worden gecombineerd met bestaande financiële consumentenprofielen, blijkt uit een onderzoek in Surveillance en Maatschappij.

“Zelfrijdende auto's vertegenwoordigen een nieuwe modus voor bewaking. Door middel van een zelfrijdende auto's wereldwijde positionering, systeem, navigatiehulpmiddelen en andere mechanismen voor gegevensverzameling, zullen bedrijven toegang kunnen krijgen tot zeer contextuele gegevens over de gewoontes, routines, bewegingen en voorkeuren van passagiers,” aldus Luis F. Alvarez León, een assistent-professor in de geografie bij Dartmouth.

“Deze schat aan persoonlijke, locatie- en financiële gegevens kunnen door bedrijven worden gebruikt en gemonetariseerd door een gegevensstroom aan bedrijven te bieden om klanten te targeten via gepersonaliseerde advertenties en marketing,” voegde hij eraan toe.

De auto's van vandaag zijn al ruimtelijke multimediale omgevingen die zeer gecomputeriseerd zijn, maar zelfrijdende auto's zullen dit naar een heel nieuw niveau tillen. Ze stellen passagiers ook in staat meer tijd te besteden aan het omgaan met media in een voertuig. Zoals de studie aangeeft, kan deze nieuwe economie de noties van traditioneel autobezit uitdagen, waardoor ‘de auto wordt omgezet in een pakket diensten in plaats van alleen een product'.

Automobielfabrikanten kunnen in wezen digitale platforms worden voor mediabedrijven, zoekmachines, detailhandelaren en verkopers. en andere bedrijven die diensten willen aanbieden aan passagiers via het infotainmentsysteem van een auto.

De groei van zelfrijdende auto's vergt meer uitgebreide communicatienetwerken, waarvan ritbesturingsbedrijven, autofabrikanten en andere bedrijven die deze nieuwe informatiecentrische ruimte betreden, zullen profiteren. “Door autonome auto's zullen de automobiel- en - waarschijnlijk meer geïntegreerd raken met synergieën in geospatiale, navigatie-, , rijdiensten, auto-industrie en andere industrieën en technologieën,” zei Alvarez Léon.

Naarmate autonome autotechnologieën zich ontwikkelen, duiken - en beveiligingsproblemen op ten aanzien van de manier waarop bedrijven persoonsgegevens zullen gebruiken, een domein waarvoor de beperkingen en specifieke governancemechanismen nog moeten worden vastgelegd in federale regelgeving.

Lees verder bij de bron: activistpost


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Belastingbetaler draait op voor de post en moet PostNL draaiende gaan houden

Klimaatwetenschappers verbaasd: geen poolijsverlies in 13 jaar, in juni verrassende Arctische ijsgroei!