in , , ,

Ierland wordt tweede land dat een ‘klimaatcrisis’ uitroept

Ierland is het tweede land in de wereld geworden dat een noodsituatie op het gebied van en biodiversiteit aankondigt.

Het gebeurde nadat het rapport van Oireachtas (het Ierse parlement) over klimaatactie zonder stemming door de regering en oppositiepartijen was aanvaard.

Ierland trad in de voetsporen van het Verenigd Koninkrijk, dat eerder deze maand een klimaatramp aankondigde nadat de zestienjarige Zweedse klimaatactivist Greta Thunberg Kamerleden had toegesproken die op meer klimaatactie aandrongen en in de nasleep van protesten van de klimaatactiegroep Extinction Rebellion.

De ontwikkeling werd toegejuicht door de voorzitter van het Klimaatactiecomité Hildegarde Naughton, die voegde toe: “actie was nu nodig”.

De leider van de Groene partij Eamon Ryan verwelkomde ook het nieuws. Het was belangrijk om nu op het rapport te reageren.

Klimaatmeisje en CO2 ziener Greta was blij met het nieuws.

Anderen waren echter meer sceptisch over wat dit eigenlijk betekende.

Plaatsvervangend Bríd Smith, Solidariteit / People Before Profit, vroeg of dit betekende dat de regering haar wetsvoorstel zou ondersteunen om olie- en gasexploratie te beperken, in offshore wind te investeren en het openbaar vervoer gratis te maken.

Voorlopig is er geen vaste definitie van wat een “klimaatsituatie” is, dus zal elke regering moeten bepalen hoe zij zich voorbereiden op deze nieuwe ontwikkeling.

Maar volgens recente Eurostat-gegevens zou de strijd van Ierland tegen de klimaatverandering wellicht verbeteren. De eilandstaat was het derde land na Portugal en Bulgarije om zijn CO2-uitstoot in 2018 te verminderen.

Ierland was echter niet aanwezig in de acht EU-landen , die woensdag aandrongen op meer ambitie bij het aanpakken van de klimaatverandering vóór een Europese top in Sibiu, .

Lees verder bij de bron: Euronews


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bendecriminaliteit in Europa neemt dramatisch toe, EU-politieautoriteit waarschuwt

EU investeert 1,2 miljard in stekkerauto batterijen