in , ,

IMF doet ook een duit in het zakje: diepe recessie in Europa lijkt uitgemaakte zaak

geralt / Pixabay

Een diepe recessie in Europa lijkt dit jaar een uitgemaakte zaak. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) op basis van de laatste ontwikkelingen van de coronavirusuitbraak.

De totale economische schade is nog niet duidelijk. Dit hangt volgens het fonds vooral af van hoe lang de vele beperkende maatregelen overal van kracht blijven.

Elke maand dat grote Europese economieën hun niet-vitale sectoren stil laten liggen, slinkt hun jaarlijkse bruto binnenlands product (bbp) waarschijnlijk met zo’n 3 procent.

Bij die inschatting is nog geen rekening gehouden met andere verstoringen.

Wat betreft de bestrijding van de coronacrisis in Europa, maakt het IMF zich vooral zorgen over de groep landen die geen deel uitmaken van de Europese Unie. Zij hebben niet allemaal genoeg financiële slagkracht om hun eigen economie goed te ondersteunen. Meerdere van deze landen hebben al bij het IMF aangeklopt voor noodkredieten.

Het IMF vreest wereldwijd voor een recessie die minstens zo erg is als tijdens de financiële crisis van 2008 of erger, zo werd vorige week al bekend. Opkomende …..

Lees verder bij de bron: Europa Nu

Geef een antwoord

Wereld na Corona: Duitsland werkt aan app die bijhoudt met wie je in contact komt

Nieuwe aangenomen regeling levert zonnepanelenbezitter minder geld op, langere terugverdientijd