in , ,

IMF doet ook een duit in het zakje: diepe recessie in Europa lijkt uitgemaakte zaak

geralt / Pixabay

Een diepe in Europa lijkt dit jaar een uitgemaakte zaak. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) op basis van de laatste ontwikkelingen van de coronavirusuitbraak.

De totale economische schade is nog niet duidelijk. Dit hangt volgens het fonds vooral af van hoe lang de vele beperkende maatregelen overal van kracht blijven.

Elke maand dat grote Europese economieën hun niet-vitale sectoren stil laten liggen, slinkt hun jaarlijkse bruto binnenlands product (bbp) waarschijnlijk met zo'n 3 procent.

Bij die inschatting is nog geen rekening gehouden met andere verstoringen.

Wat betreft de bestrijding van de in Europa, maakt het IMF zich vooral zorgen over de groep landen die geen deel uitmaken van de . Zij hebben niet allemaal genoeg financiële slagkracht om hun eigen economie goed te ondersteunen. Meerdere van deze landen hebben al bij het IMF aangeklopt voor noodkredieten.

Het IMF vreest wereldwijd voor een recessie die minstens zo erg is als tijdens de financiële crisis van 2008 of erger, zo werd vorige week al bekend. Opkomende …..

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wereld na Corona: Duitsland werkt aan app die bijhoudt met wie je in contact komt

Nieuwe aangenomen regeling levert zonnepanelenbezitter minder geld op, langere terugverdientijd