in

IMF: Spanje heeft 5 miljoen migranten nodig voor 2050

De Spaanse krant ‘El Mundo’ heeft de hand weten leggen op een rapport van de IMF en het OESO, waarin expliciet wordt gewezen op de massale import van vreemdelingen om de economie van draaiende te houden.

De neoliberale organisaties zien dit als het antwoord op de veroudering van Spanje, het land heeft op dit moment de tweede oudste bevolking van de wereld. Immigratie zou bovenal betekenen dat de kosten voor de verzorgingsstaat ook in de toekomst kunnen worden betaald.

Uit de studie blijkt dat zich in een verontrustende demografische situatie bevindt, dat vooral van doen heeft met de zwakke geboortegroei en de lage levensverwachtingen in het land zelf.

Volgens het FMI is het simpel waarom meer immigratie nodig is, want; “migratie vergroot het aantal werknemers met als gevolg meer betalers voor de sociale zekerheid”. De organisatie adviseert dan ook aan de huidige Spaanse regering om de massale instroom van gelukszoekers te legaliseren en ze in te zetten op de arbeidsmarkt.

Octavio Granado van de Spaanse socialisten is op dit moment minister voor sociale zekerheid in Spanje, hij heeft positief gereageerd op de bevindingen van het FMI. Volgens hem heeft het huidige sociale systeem inderdaad miljoenen extra betalers nodig en met die reden in het achterhoofd zijn migranten veel meer een kans voor het land dan een bedreiging.

Onduidelijk is hoe dit advies aansluit bij eerdere bevindingen en cijfers die OESO publiceerde (zie rapport), zo is de situatie in Spanje op gebieden als arbeidszekerheid, werkeloosheid en armoede dramatisch en doet alleen Griekenland het in de Europese Unie slechter.

Daarnaast stijgen ook de reële salarissen over de hele lijn niet, zo is wat men noemt het reële loon, dus wat men daadwerkelijk kan kopen voor het salaris, de afgelopen jaren juist gedaald.

Lees ook eens verder bij de bron: re-act.be


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Oud-minister Varoufakis: Griekenland is nog niet gered

Zal klimaatverandering onze welvaart vernietigen?