in ,

IMF verlaagd voor de derde maal in zes maanden groei wereldeconomie, nu naar zwakste in een decennium

PublicDomainPictures / Pixabay

Volgend op de waarschuwingen van vorige week, heeft het  officieel zijn vooruitzichten voor wereldwijde groei verlaagd naar de laagste sinds de financiële te midden van verslechterende vooruitzichten in de meeste belangrijke economieën.

“Na een brede opleving van de cyclische groei die bijna twee jaar duurde, vertraagde de wereldwijde economische expansie in de tweede helft van 2018” aldus het Internationaal Monetair Fonds in zijn meest recente World Economic Outlook.

“Activiteit verzacht door toename van handelsspanningen en tariefstijgingen tussen de Verenigde Staten en China, daling van het ondernemersvertrouwen, verkrapping van de financiële situatie en hogere beleidsonzekerheid in vele economieën”

In de meest recente World Economic Outlook voorspelt het IMF dat de wereldeconomie dit jaar met 3,3% zal groeien, minder dan de 3,5% die het IMF in januari 2019 had voorspeld:


Dit is de derde keer dat het IMF zijn vooruitzichten in zes maanden heeft verlaagd.

IMF zegt dat risico’s scheeftrekken naar beneden, onder verwijzing naar spanningen in de handel, zachtheid in en no-deal Brexit

  • IMF verlaagt de Amerikaanse groei van 2019 tot 2,3% versus 2,5% geschat in januari
  • IMF verlaagt groeiverwachting eurogebied naar 1,3% dit jaar van 1,6%
  • IMF verlaagt de groei van het handelsvolume in 2019 naar 3,4% versus 4% in januari

De groeivooruitzichten van alle landen werden gekort … behalve !

Misschien het meest in het oog springt het feit dat het IMF de economische groeiverwachting van China 2019 met 0,1 procentpunt tot 6,3% verhoogt, maar dan zijn vooruitzichten voor China in 2020 terugschroeft tot slechts 6,1% (met een consensus van 6,0%) …

Het zou natuurlijk geen globalistisch rapport zijn zonder enige hoop en suggereert dat de wereldwijde zich in de tweede helft van dit jaar zal herstellen, voordat het volgend jaar zal stijgen naar 3,6%.

Het IMF waarschuwt echter dat de risico’s een neerwaartse trend vertonen, met een reeks bedreigingen die de wereldeconomie bedreigen, inclusief de mogelijke ineenstorting van de onderhandelingen tussen de VS en China om hun handelsoorlog te beëindigen, en het vertrek van Groot-Brittannië uit de zonder een overgangsovereenkomst, bekend als het “no-deal” Brexit-scenario.

“Te midden van een afnemend mondiaal groeimomentum en beperkte beleidsruimte om de tegen te gaan, moet het vermijden van misstappen van beleid die de economische activiteit kunnen schaden de belangrijkste prioriteit zijn”, aldus het IMF.

Directeur Christine Lagarde van het IMF waarschuwde de wereldeconomie voor een “delicaat moment” terwijl ministers van Financiën en centrale bankiers zich voorbereiden om deze week bijeen te komen in de Amerikaanse hoofdstad voor de voorjaarsbijeenkomsten van het IMF en de .

Lees verder bij de bron: Zero Hedge


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zoals verwacht: VVD en CDA leveren Nederland uit, voorstel versterkte meerderheid EU-verdragen weggestemd

In de hele wereld zijn er maar 4 landen waar 1 liter benzine nóg duurder is dan bij ons in Nederland