in , , , , , ,

IMF zoekt mogelijkheden naar negatieve rente en dat verdomde contante geld

TheDigitalArtist / Pixabay

Het onderzoekt de mogelijkheden voor centrale om de negatieve in een volgende verder op te schroeven. De verwachting is namelijk dat spaarders in contant geld zullen vluchten.

In een nieuw onderzoek beschrijft het IMF verschillende mogelijkheden om een vlucht naar cash tegen te gaan. In het rapport worden twee mogelijkheden genoemd om negatieve rente door te berekenen via contant geld.

De eerste variant is om een wisselkoers te introduceren, door een premie op contant geld in te voeren.

Een andere mogelijkheid is om betalingen met contant geld te ontmoedigen via een wisselkoers. De centrale bank kan in dit voorbeeld een wisselkoers communiceren, die winkels vervolgens moeten hanteren in het betalingsverkeer.

In februari publiceerde het IMF ook al een ‘working paper’ over negatieve rente en contant geld. Denk aan bankbiljetten met beperkte geldigheidsdatum of periodiek ongeldig verklaren van een deel van alle bankbiljetten.

Lees verder bij de bron: Geotrendlines


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Stop de Banken
1 jaar geleden

Banken en ook overheden zien de aarde het liefst als een vastgoed project waar de mensen als huurders ongeveer 80 jaar kunnen verblijven en waarvan zij de eigenaren zijn. Dat klopt van geen kanten maar die rol hebben zij zich al decennia aangemeten en dat bevalt die partijen uitstekend.
De burgers weten langzaamaan niet beter omdat zij dom en bezig worden gehouden …. En over de jaren weten de mensen niet beter dat zij slaaf zijn in een slavensysteem.

Uiteraard is dat verblijf niet gratis want het vastgoedproject was ook niet gratis. Banken en overheden stellen dat zij dat opgezet hebben (dat dat geld door de burgers met bloed, zweet en tranen in het verleden is opgezet laten de overheid en banken graag buiten beschouwing). En dat de aarde opgezet is door een schepper die mensen heeft geschapen om leven te ervaren heeft zeker niet de banken en overheden opgezet. Dat hebben die overheden en banken zelf zo bedacht ….

De overheid en de banken zien de mensen het liefst als huurders vanaf het moment dat zij worden geboren. En de grote truc is om de burgers voor alles te laten betalen. Van geboorte tot de dood.
En verrassend genoeg accepteren mensen dat. Op dezelfde manier hoe honden en katten gedomesticeerd zijn.
Al heel snel leren kinderen dat het leven niet goedkoop is …. En dat ze moeten werken.
Mijn kleinzoon wist dat al toen hij 3 jaar oud was. En ook dat werken belangrijk was en moest.
En naar mate ze ouder worden leren ze dat het leven duur is. Extreem duur. En zonder geld kun je nergens terecht. Dus of je dat leuk vindt of niet: je zult moeten werken om geld te verdienen zodat je kunt eten, kleren kunt kopen en kunt wonen.
Maar dat is niet alles want je betaalt ook de “eigenaren van het pretpark”. In hun ijver hebben ze bij alles prijskaartjes geplaatst. En met alles bedoel ik letterlijk ALLES. Het aantal regels en belastingen zijn ontelbaar en nog steeds zijn de bewoners niet in opstand gekomen.

En nu willen de banken dat zelfs contant geld niet meer zodat de controle over de mensen nog groter kan worden. Het is bij de beesten af !!! En ik hoop dat mensen nu eindelijk wakker worden en realiseren wat er aan de hand is. Het is de hoogste tijd dat de mensen gaan inzien dat het leven meer is dan het levenslang verblijf van rennen en werken in een veel te duur betaald pretpark waar een kleine elite parasiteert op de mens zonder enige toegevoegde waarde. Een pretpark waar mensen worden bestolen, voorgelogen over hun echte geschiedenis, voorgelogen over letterlijk alles, weggehouden van nieuwe uitvindingen, mishandeld en gedood in oorlogen opgezet door de elite, aan alles blootgesteld wat God verboden heeft. Het heeft allemaal al veel te lang geduurd. Het wordt tijd dat mensen werkelijk gaan leven en dat zij de elite die zich op alle manieren verrijkt heeft ten kosten van de mensen op straat zetten.

Kirgizië luistert naar burgers en gaat de uraniumwinning in het land verbieden

Geeft Timmermans het Kalergi-plan toe? Wil oplossing voor iets wat niet zo is?