in , , , , , ,

IMF zoekt mogelijkheden naar negatieve rente en dat verdomde contante geld

TheDigitalArtist / Pixabay

Het IMF onderzoekt de mogelijkheden voor centrale banken om de negatieve rente in een volgende crisis verder op te schroeven. De verwachting is namelijk dat spaarders in contant geld zullen vluchten.

In een nieuw onderzoek beschrijft het IMF verschillende mogelijkheden om een vlucht naar cash tegen te gaan. In het rapport worden twee mogelijkheden genoemd om negatieve rente door te berekenen via contant geld.

De eerste variant is om een wisselkoers te introduceren, door een premie op contant geld in te voeren.

Een andere mogelijkheid is om betalingen met contant geld te ontmoedigen via een wisselkoers. De centrale bank kan in dit voorbeeld een wisselkoers communiceren, die winkels vervolgens moeten hanteren in het betalingsverkeer.

In februari publiceerde het IMF ook al een ‘working paper’ over negatieve rente en contant geld. Denk aan bankbiljetten met beperkte geldigheidsdatum of periodiek ongeldig verklaren van een deel van alle bankbiljetten.

Lees verder bij de bron: Geotrendlines


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kirgizië luistert naar burgers en gaat de uraniumwinning in het land verbieden

Geeft Timmermans het Kalergi-plan toe? Wil oplossing voor iets wat niet zo is?