in , ,

Importeer je terug naar de middeleeuwen: vele Britse meisjes slachtoffer van ‘breast ironing’

xusenru / Pixabay

Tientallen Britse meisjes worden onderwerpen aan een pijnlijke, Afrikaans ritueel: het ‘strijken’ van hun borsten met een hete steen om zo de borstvorming te vertragen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Britse krant The Guardian.

Maatschappelijke werkers in , Yorkshire, Essex en de West Midlands zeggen dat er tientallen recente gevallen bekend zijn van meisjes die een hete steen op hun borsten hebben gekregen, zodat ze minder snel groeien. Meestal doen hun moeders dat, die het beschouwen als een maatregel om meisjes te beschermen tegen ongewenste mannelijke aandacht, seksuele intimidatie en verkrachting.

Medische experts en slachtoffers beschouwen de praktijk echter als kindermishandeling. Het kan volgens deskundigen leiden tot littekens, infecties, problemen met het geven van borstvoeding, misvormingen of borstkanker.

Tegen The Guardian zegt een Britse vrouw hoe ze ‘streek’ op de borst van haar dochter, toen die voor het eerst tekenen van de puberteit vertoonde. “Ik pakte de steen, warmde hem op en begon met het masseren van haar borst”, zegt ze.

“En de steen was best warm. Toen ik begon zei mijn dochter: ‘mam, het is warm!’.” Het kind kreeg van de ‘massage’ blauwe plekken en haar moeder werd door de ondervraagd. Uiteindelijk kwam ze er met een waarschuwing vanaf.

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook nepnieuws, WNF: aantal wilde dieren sinds 1970 met 60 procent gedaald

It giet oan: EU komt met militaire operaties tegen burgers door EUROGENDFOR