in , ,

In 1 land van de eurozone groeide de economie met 7,8%

Jawel het Ierland dat zijn corrupte bankiers achter de tralies zette. Met een economische groei van 7.8% deed Ierland het afgelopen jaar beter dan China, en dan gelijk welk ander Europees land. Na de financiële crisis van 2008 verplichtte de EU het land nochtans tot zware besparingen.

Het Ierse nationale bureau voor de statistiek kondigde het heuglijke cijfer vorige week aan: een economische groei van 7.8% over 2015, beter dan de 6.9% van China en veel beter dan de Ierse groei in 2014, die 4.8% bedroeg.

De Keltische Tijger

Voor de financiële crisis dankte Ierland zijn bijnaam ‘Keltische Tijger’ aan z’n sterke economische groei. 8 jaar later lijkt het er sterk op dat het land daar nu opnieuw aanspraak op mag maken.

Vooral in de industriële productiesector (+13.7%) en in de bouwsector (+8.8%) gaat het Ierland voor de wind. Ook de telecommunicatiesector en landbouwsector presteren bovengemiddeld in vergelijking met de Europese buurlanden.

Nadat Ierland zwaar getroffen werd door de financiële crisis van 2008 en de economie met bijna 10 procent kromp in een tijdsspanne van twee jaar moest het net zoals Griekenland hulp vragen aan de , de EU en het IMF. De 85 miljard euro die het land toen ontving werd reeds in 2013 volledig terugbetaald.

Financiële sector

Sindsdien heeft de Ierse regering meer financiële ademruimte en moet ze niet langer grote besparingen doorvoeren. De Ierse economie blijft echter wel sterk afhankelijk van de prestaties van de financiële sector, zo waarschuwen economisten.

Lees verder bij de Bron: Express [NL]

Photo by HowardLake


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

NPO: kwestie Demmink te “ingewikkeld” om aandacht te geven

Ministerie waarschuwt voor schrikbarend echt lijkende e-mail over zorgverzekering