In 3 maanden 30 ‘weglopers’ bij faal-kliniek in Den Dolder: ‘Dat gebeurt soms’

Bij de veelbesproken ggz-klinieken in Den Dolder van Fivoor is het de afgelopen drie maanden dertig keer voorgekomen dat een na verlof niet of te laat weer terugkwam.

Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van en Veiligheid. Diverse politieke partijen hebben minister Dekker om opheldering gevraagd over het aantal weglopers dat nu bekend is geworden.

De Dolderse behandelklinieken van Fivoor liggen al maanden onder een vergrootglas omdat  cliënten niet terugkeren van verlof en buurtbewoners zich daardoor onveilig voelen.

De Fivoor-kliniek, waar ook Michael P. verbleef toen hij in 2017 Anne Faber vermoordde, is sinds alle voorvallen verplicht om dagelijks verslag uit te brengen aan het Ministerie van Justitie en de gemeente Zeist over patiënten die zich niet aan de voorwaarden van hun verlof houden.

Patiënt nog niet terecht

Uit die gegevens blijkt dat een derde van de verlofschenders vanwege een straf in Den Dolder is geplaatst. De overige patiënten die niet of te laat terugkwamen, werden er behandeld zonder strafrechtelijke titel.

Een van de verdwenen patiënten is nog altijd niet terecht. Diegene verdween op 27 augustus na onbegeleid …

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Verzekeraar moet wietolie Noah (10) vergoeden: ‘Eindelijk is er naar de praktijk gekeken’

De Randstad is één van de meest vervuilde en smerigste gebieden van Europa