in

In de overblijfselen van ontplofte kernreactor van Tsjernobyl is een schimmel ontdekt die straling eet

In de vernielde kernreactor in Tsjernobyl is een zwarte schimmelsoort gevonden die radioactieve straling consumeert. bestaan de schimmel werd al in 1991 opgemerkt, maar pas nu zijn de unieke straling-neutraliserende eigenschappen ontdekt.

Toen de schimmel bijna 30 jaar geleden voor eerst werd geobserveerd, waren de onderzoekers verbaasd dat die überhaupt kon overleven in de hoogradioactieve omgeving.

Later bleek dat de schimmelsoort niet alleen hoofd kon bieden aan de extreme omstandigheden, maar zich er ook toe aangetrokken voelde.

Nog een decennium later werden een aantal tests op de schimmel uitgevoerd, die vervolgens een aanzienlijke hoeveelheid melanine pigment bleek te bevatten – een stof die ook in de huid de mens wordt aangetroffen, bijvoorbeeld ter bescherming tegen de schadelijke ultraviolette straling van de zon.

Mensen met een donkere huid hebben meer melanine in de huid in vergelijking met een lichtere huid en hebben dus een effectievere bescherming tegen de zon.

De bestudeerde schimmelsoort in Tsjernobyl beschermt zichzelf echter niet alleen tegen straling met behulp melanine, maar zou ook in staat zijn radioactiviteit te absorberen en om te zetten in een of andere vorm van chemische energie voor de groei.

In een wetenschappelijk document dat in 2008 werd gepubliceerd, schreef onderzoeker Ekaterina Dadachova, toen actief op Albert Einstein College of Medicine in New York, dat de radioactiviteit-etende schimmelsoort die in Tsjernobyl wordt aangetroffen waarschijnlijk niet de enige of eerste in zijn soort is.

In de inleiding het document schrijft Dadachova:

Lees verder bij de bron: Fenixx


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nieuw type vaccin gaat proberen je DNA te veranderen

Verzorgingsstaat in afbraak en we kijken massaal de andere kant op