in , ,

In eigen land mogen kinderen de armoede ingetrapt worden: PvdA wil kinderbijslag op Antillen

Gezinnen met lage inkomens in Caribisch Nederland moeten kinderbijslag krijgen, zodat kinderen daar niet de dupe worden van armoede. Het kabinet moet werk maken versterken van de kinderrechten op Bonaire, Saba Sint Eustatius. Die oproep doet PvdA-Kamerlid Roelof van Laar vandaag naar aanleiding van een Kinderrechtentop in Leiden, georganiseerd door onder meer Unicef.

Van Laar wijst erop dat de drie eilanden Nederlandse gemeenten zijn, maar de sociale voorzieningen zijn er een stuk minder dan in de rest van Nederland. Zo bestaat er geen kinderbijslag. Er is wel een belastingvoordeel voor ouders met kinderen, maar gezinnen met de laagste inkomens profiteren daar niet van.

Lees verder via AD.nl.

 

Volgens cijfers van het OTB leeft twintig procent van de huurders –  zeshonderdduizend huishoudens – onder het sociaal minimum, zoals gedefinieerd door het Nibud.

Met ongewijzigd (huur)beleid stijgt dit aantal huishoudens naar 660.000 in 2017.

Lees verder via JDreport.com.

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Participeren keihard afgestraft: Hulp van buren of familie? Dan minder geld voor zorg

Nederland is boos en gaat daarom ‘massaal’ mailen: VVD-gegraai tergt kiezer