in , ,

In eigen land vakantievierende vluchteling eindelijk aangepakt

Vluchtelingen die vakantie vieren in hun land van herkomst, worden strenger aangepakt. en gaan samenwerken om hun verblijfsvergunning af te kunnen pakken.

Beide landen hebben te maken met de zogenoemde ’terugreizigers’. Dat zijn vluchtelingen die terugreizen naar hun land van herkomst. Inderdaad: uitgerekend het land waarover ze zeggen dat ze er gevaar lopen.

Wie betrapt wordt op deze praktijk verliest wat staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en ) betreft direct de verblijfsvergunning. De ’vluchteling’ toont zo immers zelf aan dat voor hem de kust veilig is in het land.

De controle op dat terugreizen wordt nu verder aangescherpt. De Telegraaf onthulde eerder dit jaar al dat Eritreeërs met een vluchtelingenstatus gewoon naar hun herkomstland op vakantie gaan en daar op zelfs over opscheppen.

Dijkhoff beloofde na dat Telegraaf-artikel al het terugreizen beter te gaan onderzoeken.  „We kregen tijdens controles hierop het gevoel dat ze wel zo slim zijn om niet vanuit het land te reizen dat ze bescherming biedt”, zegt de staatssecretaris.

 

Lees verder via de Bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Democratie gaat ten onder aan zichzelf

Er is een reden dat het volk volkomen wordt genegeerd