in , , , ,

Inflatie-indicator toont gevaarlijke trend: inflatie mogelijk naar 3,2% in 2020

geralt / Pixabay

Op het moment van schrijven laten de inflatiecijfers een gevaarlijke trend zien. Vooralsnog is er weinig aan de hand en rapporteert het CBS voor juni zo'n 2,7% tegenover een jaar eerder, maar suggereert een trend-analyse dat het hier niet bij blijft.

Gelukkig is het nog géén 2020 en kunnen we dus nog genieten van een relatief lage inflatie.

Volgens het CBS komt de inflatie over juni in vergelijking met een jaar eerder op 2,7% uit. Dat is ‘redelijk' hoor ik u denken, maar achter deze redelijke cijfers schuilt een verontrustende trend. Kijk maar eens hieronder:

Consumentenprijzenindex

De inflatie-trend is duidelijk, de vraag is of de trend zich doorzet. Laten we hopen van niet. Bron: Centraal Bureau van de Statistiek (CBS)

De inflatie-trend is duidelijk, de vraag is of de trend zich doorzet. Laten we hopen van niet. Bron: Centraal Bureau van de Statistiek (CBS)

Het aggregaat van de prijsstijgingen is dus slechts 2,7%, maar de allerbelangrijkste prijscategorieën voor huishoudens zoals , kleding en onderdak, reizen de pan uit!

De boodschappen zijn dit jaar het sterkst in prijs gestegen in de afgelopen tien jaar. En ook dit jaar stijgen de voedselprijzen in juni met 4,8% in vergelijking met een jaar eerder.

Als we naar het ‘totale' inflatiecijfer kijken en deze afzetten op een grafiek dan zien we dus een gevaarlijke trend. Zoals op de bovenstaande afbeelding te zien is stijgt de inflatie sinds 2016 lekker door…..

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Jij betaalt meer belasting dan Shell’

Drone video’s van Epsteins ‘Pedo Eiland’: ‘Wat doet Bill Clinton hier met 2 jonge meisjes?’