in ,

ING topman : ‘Hoge bonussen mogelijk na strengere regels’

De strengere regels voor binnen de Nederlandse financiële sector, hoeven niet te betekenen dat er geen hoge bonussen aan werknemers worden uitbetaald.

Dat zegt  Hans Stoter, Chief Investment Officer bij , tegen de Britse krant Financial Times.

Stoter zegt dat hij zich geen zorgen maakt over het bonusplafond dat door de Nederlandse regering vanaf 2015 wordt opgelegd.

Het variabele loon mag dan maximaal 20 procent van het vaste salaris zijn, in wordt dit vastgesteld op maximaal 100 procent.

De ING-topman wijst erop dat het maximum een gemiddelde is voor het hele bedrijf en niet per individueel. Dat geeft ruimte om aan sommige werknemers een hogere bonus uit te keren.

“Ook binnen de Nederlandse regelgeving twijfel ik er niet aan dat we onze mensen kunnen blijven betalen zoals we dat behoren te doen”, aldus Stoter. Hij stelt dat ING er ondanks de strengere regels in zal blijven slagen goede werknemers aan te trekken voor het vermogensbeheer.

Bankierseed

De ING-topman zegt in hetzelfde interview met de Britse zakenkrant ook dat de bankierseed, die medewerkers in de financiële sector sinds 2013 moeten afleggen, niets nieuws toevoegt.

via nu.nl.

Foto via oxfamnovib


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Luxemburg komt met halal-obligatie

Website ov-chipkaart was al veel langer lek!