in , ,

Inmiddels in het Berlijn van Merkel: elke 3 uur valt iemand ten prooi aan een mesaanval

kalhh / Pixabay

In de straten van Berlijn zijn er steeds meer mesaanvallen. Vorig jaar werden bijna 3.000 gevallen geregistreerd waarin een mes als wapen werd gebruikt. Dienovereenkomstig wordt er bijna 8 keer per dag in de Duitse hoofdstad iemand met een mes gestoken.

De vraag naar de gebruikelijke verdachten die gewoonlijk messen bij zich dragen hoeft men niet echt te stellen.

Berlijn is terug in de krantenkoppen. Maar het zijn geen positieve gebeurtenissen die de Duitse hoofdstad in de schijnwerpers zetten. In plaats daarvan is het opnieuw de toename van de criminaliteit die in Berlijn de kop opsteekt. Het aantal mesaanvallen is de afgelopen jaren gestaag toegenomen en bereikte een triest hoogtepunt in 2018.

Zoals de Staatsadministratie op verzoek van de CDU-politicus Peter Trapp aankondigde, werd vorig jaar in 2.795 gevallen een mes als wapen gebruikt. Dit komt overeen met een stijging van 2,1 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Vergeleken met 2016 is het aantal geregistreerde mesaanvallen zelfs met 7,9 procent gestegen – een meer dan zorgwekkende ontwikkeling.

Naar aanleiding van een mesaanval op twee Mexicanen in een S-Bahn-trein op het station van de Greifswalder Strasse heeft de berlijnse onlangs in het kader van een weekendproject het dragen van wapens op de stadsspoorlijn tussen de stations van Lichtenberg en Zoologischer Garten verboden. De ambtenaren waren door middel van een overeengekomen verordening toegestaan om zonder concrete verdenking personen te controleren en te fouilleren.

Naast talrijke messen, werden illegale explosieven, drugs en gestolen goederen in beslag genomen, en werden arrestatiebevelen uitgevaardigd om gezochte misdadigers te vinden.

Het is niet nodig om verder te discussiëren over de vraag welke groep mensen dagelijks een mes meenemen zoals anderen de sleutels van hun woning meenemen. Wie door de straten van Berlijn loopt, heeft al een idee naar wie hij niet scheef moet kijken als hij niet het volgende slachtoffer van een mesaanval wil worden.

Vorig jaar waren er volgens officiële cijfers dagelijks bijna 8 mensen het doelwit van een mesaanval. Of anders gezegd: in Berlijn werd in 2018 gemiddeld om de 3 uur een burger met een mes gestoken of verwond geraakt.

De berichtgeving in de mainstream media geeft daarentegen geen enkel inzicht van dit alles. Opnieuw krijgt men de indruk dat de systeempers dit soort incidenten bewust in de stopt.

Lees verder bij de bron: fenixx.org


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De ondergrondse veenbrand breidt zich langzaam maar zeker verder uit

In 2018 sloot Shell een deal met Belastingdienst, kostte schatkist 893 miljoen euro