in ,

Insecten worden resistent tegen GMO gewassen

gebruikt al 30 jaar mais in hun land. Het is na 30 jaar zover gekomen dat rupsen gewoon tegen het gif in de GMO mais kunnen. De boeren daar hebben zelfs 3 keer extra gif over de GMO mais moeten sproeien.

De boeren zijn boos om meerdere redenen:

1) Montesano is zijn belofte niet nagekomen dat de boeren juist geen gif meer hoefde te sproeien omdat het gif al in de mais groeit.

2) De boeren hebben dit jaar al 3 keer extra gif over de GMO mais moeten sproeien om de te doden.

3) Het extra sproeien kost ze ongeveer € 40,20 per hectare en Montesano wilt de kosten niet vergoeden. En dat in een periode waarin de maisprijzen al zeer slecht zijn.

De regering in Brazilië is bezorgd dat er een agrarische krachtige pestuitbraak (voor de planten) kan uitbreken. Juist omdat men jarenlang deze giftige mais op dezelfde plaats heeft laten groeien. Experts in de waarschuwen ook al dat de wormen die de wortels van de maisplant weg eten, al vorig jaar gevonden zijn in het veld. Bron:http://www.scientificamerican.com/article/farmers-say-gmo-corn-no-longer-resistant-to-pests/

Tja, zijn dit niet al dingen die diverse boeren al jarenlang roepen? Gif werkt niet tegen insecten. Misschien wel voor even, maar daarna worden ze er resistent tegen.

Het beste en eeuwenoude oplossing is organische bestrijding die MET de natuur werkt. Zo kan je al met enkel Venkelplanten al veel problemen aanpakken. Venkel trekt sluipwespen aan en sluipwespen eten weer graag de wormen die de mais eten. Bron: http://e2r.obolen.com/hoe-om-mais-oor-wormen-onder-controle Maar ook door elk jaar een ander soort gewas te verbouwen op hetzelfde stukje grond, kan je veel problemen voorkomen.

Het nadeel van ook steeds meer gebruik van GMO gewassen, dat de natuurlijke zaden steeds minder beschikbaar worden. Wij mensen draaien al millenniums lang goed op natuurlijke gewassen, maar pas zins een paar decennia worden er GMO gewassen gebruikt. En dat blijkt nu dus ook niet goed te gaan.

via Insecten worden resistent tegen GMO gewassen.

Photo by msdonnalee


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Google scant ook bijlagen in Gmail, kinderporno man opgepakt

Zieke samenleving: Jongeren kunnen niet zonder mobiel op vakantie