in

Inspectie die bij voorbaat bedrijf vertrouwt: absurd

6260764896 3fe40c8ff0 controle1

De Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT) ligt onder vuur door haar besluit controles bij bedrijven voortaan vooraf aan te kondigen. Volgens de ILT dient dat de ‘klantgerichtheid en efficiency’, maar FNV Bondgenoten noemt het ‘absurd’ dat de dienst werkt op basis van goed vertrouwen in de bedrijven.

‘Ze moeten gewoon de wet handhaven. Hier zijn de boeven heel blij mee’, zegt bestuurder Edwin Atema. Ook deskundigen zijn kritisch, met in het achterhoofd de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk, begin 2011.

Het vooraf aankondigen van inspecties door de ILT kwam dit weekeinde naar buiten via Publeaks, de klokkenluiderssite van enkele media waaronder de Volkskrant, waarop zaken anoniem aanhangig kunnen worden gemaakt. Verontruste medewerkers lekten een verslag van de vergadering van het directieteam, van 15 juli, gewijd aan het besluit inspecties voortaan altijd vooraf aan te kondigen. ‘Deze keuze dient de klantgerichtheid – wij vallen een bedrijf niet onverwacht lastig en een bedrijf kan zich voorbereiden – en onze eigen efficiency – inspecteurs hoeven niet te wachten op spullen of boekhoudingen’, staat in het verslag.

De ILT controleert onder mee de taxibranche, asbestgerelateerde bedrijven, woningcorporaties, bedrijven die afval inzamelen en transportbedrijven. Inspecteurs vrezen dat bedrijven en organisaties door het nieuwe beleid de kans krijgen zaken weg te moffelen, omdat ze weten dat ze bezoek krijgen.

via VK.

Foto via Minister-president cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Docu: Werkrobots maken mensen overbodig

10960916835 f541cb2f39 FNV1

Na eerst “ingestemd” te hebben: Bonden waarschuwen wethouders voor ‘bezuinigingsdrift’ zorg