in , ,

Instagram deelt 79% van je persoonlijke gegevens met derden

datalek 1565889993
succo / Pixabay

We hebben het allemaal meegemaakt: het ene moment kijk je naar een productrecensie op YouTube en het andere moment zie je een advertentie voor precies dat product in je Instagram-feed.

Hoewel het nog steeds voelt alsof er een soort duistere magie aan het werk is, zijn we inmiddels aan dit soort dingen gewend geraakt – ook al zijn er gevallen waarin het nog steeds een beetje spookachtig aanvoelt, vooral als je zeker weet dat je heb het alleen over een product gehad of vermeld in een persoonlijk bericht.

De waarheid is dat, zoals Felix Richter van Statista opmerkt , de apps en websites die we gebruiken enorme hoeveelheden gegevens over ons verzamelen, en in veel gevallen worden deze gegevens zelfs doorgegeven aan derden. 

Dit mag natuurlijk niet gebeuren zonder toestemming, daarom moeten we meestal akkoord gaan met een lange lijst met voorwaarden voordat we een app gebruiken. (En eerlijk gezegd, wanneer heeft u deze voor het laatst gelezen voordat u op Ja klikt?)

Vorig jaar heeft Apple het voor consumenten een beetje gemakkelijker gemaakt om te begrijpen wat voor soort gegevens apps verzamelen en hoe die gegevens worden gebruikt. Het bedrijf introduceerde privacylabels voor apps in de App Store, waarbij persoonlijke gegevens in 14 categorieën werden onderverdeeld, variërend van gebruikerslocatie tot aankopen, zoek- en browsegeschiedenis en contactgegevens.

Infographic: Persoonlijke gegevens: Instagram is een echte tattletale |  Statista

Meer infographics vindt u op Statista

Beveiligde cloudprovider  pCloud  heeft deze gegevens gebruikt om een ​​aantal populaire apps te analyseren met betrekking tot het verzamelen en delen van gebruikersgegevens.

Zoals de bovenstaande grafiek laat zien, deelt Instagram uw persoonlijke gegevens hoogstwaarschijnlijk met derden voor reclamedoeleinden. De populaire app deelt data uit 11 van de 14 categorieën met derden, waardoor het voor Facebook komt, dat interessant genoeg minder data deelt met externe adverteerders.

Lees verder bij de bron: ZeroHedge

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
global reset 05a

Industriële revolutie 4.0 uit agenda WEF: Banken en Belastingdienst bestaan niet meer in 2030

zorg huis 1564118359

Woningmarkt nog krapper: Binnen halfjaar moeten 11.000 vergunninghouders woonruimte krijgen