in , ,

Internationaal Strafhof (ICC) stopt na bedreigingen het onderzoek naar VS oorlogsmisdaden

ArmyAmber / Pixabay

Ongelofelijk maar alweer waar: het Internationaal Strafhof (ICC) heeft het onderzoek stopgezet naar oorlogsmisdaden door de begaan in Afghanistan. De reden daarvoor zijn dreigementen en acties door de administratie tegen het ICC, zoals een inreisverbod voor een ieder die meewerkt aan het onderzoek, bijvoorbeeld advocaten van slachtoffers.

Hoe is het mogelijk dat de rest van de wereld en (vooral) na de dreigementen van de VS niet onmiddellijk zwaar protest hebben aangetekend??? Nederland dat zich ten onrechte keer op keer voordoet als het land van het internationale recht.

Domme vraag van mij, uiteraard geven andere landen hier geen commentaar op, daar een groot deel van de westerse landen in -verband heeft meegedaan aan de illegale oorlog van de VS tegen in feite de bevolking van Afghanistan.

Met deze beslissing van het ICC heeft dit strafhof haar eigen nek omgedraaid, al stond de geloofwaardigheid van het ICC al sterk onder druk na de eenzijdige vervolging van o.a. de oorlogsmisdaden begaan in voormalig Joegoslavië.

In voormalig Joegoslavië werden vooral Serven hard aangepakt, waar tegelijkertijd de VS en NAVO zelfs zonder onderzoek wegkwamen met een fiks aantal grote oorlogsmisdaden. Iets dat het ICC eigenlijk altijd deed als het om westerse oorlogsmisdaden ging, totdat het ICC besloot de VS te onderzoeken op oorlogsmisdaden in Afghanistan, iets dat nu dus is teruggedraaid.

Ongelofelijk!!

Lees verder bij de bron: De Azijnpisser


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gerd
1 jaar geleden

De 2 grootste misdadige naties -Israel en de VS hebben zich zelg boven de Wet geplaatst De internationale rechtsorde is sinds Nuerenberg in groot gevaar

Vergunningen omstreden pesticiden weer verlengd

Reisbureau NPO stuurt Nick & Simon wederom gratis op reis