in , ,

Internetgeneratie sloopt het klimaat, stoot meer CO2 uit dan totale vliegverkeer

TheDigitalArtist / Pixabay

De jonge actievoerders die tegen de CO2-uitstoot demonstreren, behoren zelf tot de grootste CO2-zondaars: hun gebruik en afhankelijkheid van , tablets en smartphones is verantwoordelijk voor een gigantische CO2-uitstoot.

Al die jonge scholieren en studenten die de straat zijn op gegaan en tegen de “door de mens veroorzaakte klimaatverandering” hebben gedemonstreerd….. ze roepen nog steeds op om de CO2-uitstoot te verminderen, auto’s uit het stadsverkeer te verbannen en proberen reizigers zich schuldig te laten voelen over hun vliegreizen…..

Maar wat ze niet weten en waar ze het niet over hebben: het permanente gebruik van internet en smartphones zorgt ondertussen voor meer CO2-uitstoot dan het hele wereldwijde luchtvaartverkeer!

Dat komt omdat alle sociale netwerken (, Facebook, Twitter, , ), streamingdiensten (Netflix) en de miljarden websites die je kunt bezoeken nu astronomische hoeveelheden stroom verbruiken.

De gigantische hoeveelheden gegevens waarop wereldwijd via het internet wordt gejaagd, worden op enorme (aantallen) servers opgeslagen. En deze opslagmedia verbruiken veel stroom. Daarbij komt het stroomverbruik van alle datacenters, computers, smartphones, mobiele telefoons en tablets.

Ongeveer vier procent van de wereldwijde CO2-uitstoot is te wijten aan het gebruik van digitale technologieën. Daarentegen gaat het om “slechts” 2,5 procent bij het luchtvaartverkeer. Meer dan 60 procent van de wereldbevolking maakt al gebruik van internet en mobiele netwerken. Jaar na jaar neemt de hoeveelheid gegevens met ongeveer 25% toe – exponentieel!

Als al die jonge actievoerders dus iets willen doen voor de bescherming van het , kunnen ze bij zichzelf beginnen: bijvoorbeeld door slechts één dag per week op het internet te gaan en geen smartphone te gebruiken! In plaats daarvan worden foto’s en ’s van de demonstraties van o.a. “Fridays for Future” op Facebook en Instagram geplaatst……

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De armoe: Nederland kan helemaal geen fregat sturen naar Iran

Krakerswalhalla Amsterdam maakt panden veilig voor krakers/inbrekers op kosten eigenaar