in , ,

Internetgeneratie sloopt het klimaat, stoot meer CO2 uit dan totale vliegverkeer

TheDigitalArtist / Pixabay

De jonge actievoerders die tegen de CO2-uitstoot demonstreren, behoren zelf tot de grootste CO2-zondaars: hun gebruik en afhankelijkheid van , tablets en smartphones is verantwoordelijk voor een gigantische CO2-uitstoot.

Al die jonge scholieren en studenten die de straat zijn op gegaan en tegen de “door de mens veroorzaakte klimaatverandering” hebben gedemonstreerd….. ze roepen nog steeds op om de CO2-uitstoot te verminderen, auto’s uit het stadsverkeer te verbannen en proberen reizigers zich schuldig te laten voelen over hun vliegreizen…..

Maar wat ze niet weten en waar ze het niet over hebben: het permanente gebruik van internet en smartphones zorgt ondertussen voor meer CO2-uitstoot dan het hele wereldwijde luchtvaartverkeer!

Dat komt omdat alle sociale netwerken (YouTube, Facebook, Twitter, Instagram, WhatsApp), streamingdiensten (Netflix) en de miljarden websites die je kunt bezoeken nu astronomische hoeveelheden stroom verbruiken.

De gigantische hoeveelheden gegevens waarop wereldwijd via het internet wordt gejaagd, worden op enorme (aantallen) servers opgeslagen. En deze opslagmedia verbruiken veel stroom. Daarbij komt het stroomverbruik van alle datacenters, computers, smartphones, mobiele telefoons en tablets.

Ongeveer vier procent van de wereldwijde CO2-uitstoot is te wijten aan het gebruik van digitale technologieën. Daarentegen gaat het om “slechts” 2,5 procent bij het luchtvaartverkeer. Meer dan 60 procent van de wereldbevolking maakt al gebruik van internet en mobiele netwerken. Jaar na jaar neemt de hoeveelheid gegevens met ongeveer 25% toe – exponentieel!

Als al die jonge actievoerders dus iets willen doen voor de bescherming van het , kunnen ze bij zichzelf beginnen: bijvoorbeeld door slechts één dag per week op het internet te gaan en geen te gebruiken! In plaats daarvan worden foto’s en video’s van de demonstraties van o.a. “Fridays for Future” op Facebook en Instagram geplaatst……

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jeroen de Je roen
1 jaar geleden

Klimaat idioten

En de oplossing is .... Thorium LFTR
1 jaar geleden

Ik kan me dat niet goed voorstellen …. En daar zit het probleem ook niet. Er zijn nucleaire technieken zoals Thorium LFTR (zoek en lees op internetbij Kirk Sorenson) waarmee veilig en goedkoop grote hoeveelheden energie kunnen worden vrijgemaakt. Veel goedkoper en veel efficienter en veel veiliger dan de bestaande water reactoren.
Zonnecellen en windmolens is echt onzin en maakt de burgers alleen maar arm.
De energie die per kg Thorium kan worden vrijgemaakt is 10 miljoen keer zo groot als de energie inhoud van 1 kg olie …. Het probleem is dat de elite dat niet willen omdat zij dan hun business kwijt zijn.

De armoe: Nederland kan helemaal geen fregat sturen naar Iran

Krakerswalhalla Amsterdam maakt panden veilig voor krakers/inbrekers op kosten eigenaar