in , , , ,

Introductie naar EU-belasting: Europese digitax wordt mogelijk sneller ingevoerd

41848091741 533cd41927 EU

De ministers van FInanciën van Duitsland en Frankrijk opperen dat de zogeheten Digitax of Google-tax nog dit jaar rond moet zijn.

Het gaat volgens zeggen om een ‘eerlijke belasting van de digitale economie‘ in Europa.

Multinationals, werkzaam in de techbranche (denk aan Google, Amazon, Apple…) zullen dan belast worden, daar ze de meeste gebruikers hebben. En dus ook het meest verdienen. Want nu vestigen ze zich officieel nog in het land met de laagste belastingtarieven.

Parijs en Berlijn dringen er bij de EU op aan niet te wachten op een internationale concensus in deze. Die zou via de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) moeten komen, maar wanneer zouden 35 landen het tezamen eens worden?

Digitax: Ieder zijn fair share

Het ziet er naar uit dat de eerste multinationals eindelijk hun fair share zullen moeten bijdragen aan belastingen. De Europese molens malen langzaam maar toch zit er resultaat aan te komen.

Genoemd wordt nu de technologiebranche of digitale economie, maar eigenlijk zouden àlle soorten multinationals een eerlijke bijdrage aan de plaaselijke economie kunnen geven. Verplicht worden te geven in de vorm van een redelijk belastingtarief betalen.

De huidige internationale belastingregels van Europa zijn niet meer méé met de snelheid van de internetwereld, aldus zakenkrant De Tijd. Dit kan een precedent zijn om inderdaad elke multinational ter wereld te verplichten te betalen waar ze het meest verdienen.

De gewone man en vrouw betalen belastingen (en veel), dus deze grootverdieners binnenkort eindelijk ook. Wanneer in deze naar Parijs en Berlijn geluisterd wordt toch.

Lees ook eens verder bij de bron: Biflatie.nl

Als je het verhaal simpel bekijkt worden deze EU belasting uiteindelijk weer betaald door de consument zoals u en ik. Overigens lijkt mij dit ook een stap richting de acceptatie van EU belasting op zich, het zal er toch op uitdraaien dat we naast de gemeente belasting, rijks belasting zometeen ook EU belasting kunnen gaan betalen.

Photo by Free For Commercial Use (FFC) cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
eerlijke belasting voor multinationals web september2018 746x527

Wob-verzoek SOMO legt jarenlange lobby tegen dividendbelasting bloot

38179823156 fef1920158 uploadfilter

De EU stemt vandaag over strenge online copyright wetgeving