in ,

Invloedrijkste Nederlander van afgelopen 10 jaar, prijsafsprakenmaker Wientjes zegt: Nederland dreigt politiek te verlammen

Net nog bekend geworden dat de beste man prijsafspraken heeft gemaakt (kartel) en zegt nu:

De invloedrijkste Nederlander van de afgelopen tien jaar wil het duidelijker zeggen dan ooit: onze democratie is ‘een rommeltje' geworden. Verstrekkende veranderingen in het parlementaire stelsel zijn nodig om te voorkomen dat besluitvorming en beleidsontwikkeling vastlopen. Dit zegt Bernard Wientjes, die eind deze maand vertrekt als voorzitter van werkgeversvereniging VNO-NCW, in een afscheidsinterview met de Volkskrant.

Versplintering dreigt te verlammen. Om dat tegen te gaan, is naar zijn overtuiging een ‘verhoging van de kiesdrempel naar 5 procent' nodig. ‘Een partij moet dan minimaal 8 zetels halen om in de te komen. (…) De tegenstelling tussen de verschillende politieke blokken wint zo aan helderheid.'

Daarnaast zou Nederland het Duitse Zweitstimmen-systeem moeten invoeren: burgers dienen bij de Kamerverkiezingen de mogelijkheid te krijgen om los van de landelijke stem te kiezen voor een kandidaat die de eigen regio vertegenwoordigt. ‘Dat verstevigt de band tussen het volk en de politiek.'VK.

Het blijft toch een vreemde samenleving zo….. tijd voor actie!

Photo by congresinbeeld


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘VNO-baas Wientjes was als ondernemer deel van prijsafspraken kartel’

Burger betaald weer: gemaakte kosten à 0,5 miljoen voor mislukte superprovincie voor eigen rekening