in , ,

Is de covid ‘pandemie’ slechts een economisch theater?

Door de kredietcrisis, de Amerikaanse noodbank leningen crisis en de inmiddels massale Covid-reactie samen te brengen, heb ik geconcludeerd dat een van de belangrijkste redenen waarom dit gebeurt, afgezien van de bedrijfsplunderingen, is vanwege een historische gebeurtenis, de economische ineenstorting van de VS en de ondergang van de dollar, dat slechts enkele weken voor de start van deze Covid-operatie begon, en is opgeschort door een wereldwijd vervaardigde economische ‘bevriezing’.

HET EINDE VAN ‘UITBREIDEN EN DOEN ALS OF’

Een paar maanden voordat Covid verscheen, was de Fed druk bezig met het storten van letterlijk triljoenen dollars in de Amerikaanse banken om te voorkomen dat interne  onderlinge leningen bankruns die zich begonnen te ontwikkelen. 

Dit waren dezelfde tektonische kloven die zich ontwikkelden voorafgaand aan de crisis van 2008, toen de banken elkaars solvabiliteit zo wantrouwden dat ze elkaar massaal de rente verhoogden om rekening te houden met het risico.

Als ze niet onderdrukt zouden worden, zouden de leenrentes blijven stijgen, wat een pad zou banen naar bankfaillissementen en een besmetting die uiteindelijk de economie zou laten ontsporen en de dollar zelf zou ondermijnen.

In september 2019 kwam de Fed tussenbeide in de Repomarkt gedurende vier opeenvolgende dagen, waarbij $ 75 miljard per dag in de banken werd gepompt, terwijl de interbancaire rente – de reporente – piekte op een angstaanjagende 10% (1). Als dit niveau de reguliere kredietverstrekking zou kunnen besmetten, zou dit leiden tot wijdverbreide wanbetalingen en insolventie.

De gevaren zijn tegenwoordig veel groter omdat, in tegenstelling tot 2008, Quantitive Easing (QE) de Fed tot het uiterste van haar geloofwaardigheid heeft gedreven en hen dwingt tot een ernstige devaluatie van de valuta. Als ze doorgaan met de vormen van QE waaraan ze geketend zijn, dan wordt de waardedaling van de dollar een zekerheid in een Amerikaanse economie die in het algemeen veel kwetsbaarder en diep in de schulden staat en minder in staat is het hoofd te bieden.

De Fed moet al een paar jaar hebben geweten dat ….

Lees verder bij de bron: Pensioenactivist


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Terwijl de demonstranten naar huis gaan grijpt ME ineens in – 31/01/21 – Apeldoorn

Duits Corona-jaar 2020: geen beduidend hoog oversterftecijfer