in , ,

Is de EU een project van de CIA?

ef36b20b2ff11c3e81584d04ee44408be273e4d210b6154093f9 640 EU

Betreft de EU een CIA-project? Het lijkt er veel op! Dit klinkt wellicht compleet gestoord, maar lees toch even verder. Het nieuws over de CIA als kracht achter de EU komt eigenlijk gewoon via de grote reguliere media naar u toe. Het Britse The Telegraph schreef onlangs:

DECLASSIFIED American government documents show that the US intelligence community ran a campaign in the Fifties and Sixties to build momentum for a united Europe. It funded and directed the European federalist movement.

Uit recentelijk vrij gegeven documenten blijkt dat de voorloper van de CIA in Europa federalisten sponsorde voor het opzetten van een EU Superstaat.

The documents confirm suspicions voiced at the time that America was working aggressively behind the scenes to push Britain into a European state. One memorandum, dated July 26, 1950, gives instructions for a campaign to promote a fully fledged European parliament.

De Britten bij de EU opdringen en het Europarlement als beleid, ruim voor het Verdrag van Rome (1957) waarmee het Europarlement ooit is gestart. Let op, dit dictaat uit 1950 is een beleidsstukje van de CIA. Maar de realiteit blijkt nog veel fouter…

EU visionair Schuman blijkt ingehuurde hand

Dit is toch wel tekenend voor het ontstaan van de EU als anti-democratisch centraal sturend orgaan:

The leaders of the European Movement – Retinger, the visionary Robert Schuman and the former Belgian prime minister Paul-Henri Spaak – were all treated as hired hands by their American sponsors.

Dit zijn niet de minste. Retinger is de de kracht achter de European Movement, die uiteindelijk de Europese Unie heeft georganiseerd, als ook een grote kracht achter de Bilderberggroep. Een passende combinatie, niet? Robert Schuman met Jean Monnet waren de Franse drijfveren achter de Duitse en Franse verbroedering. En vergeet niet, we ‘vieren’ nu jaarlijks de inzet van Robert Schuman, de Schumanverklaring, op 9 mei. Spaak wordt ook gezien als belangrijke ‘founding father’. Retinger, Schuman, Spaak, deze heren, blijkt nu, waren ingehuurde handjes die in Europa een CIA opdracht uitwerkten.

Dat kunstje hebben we trouwens eerder gezien, maar toen met Rusland. Dat verklaart weer een boel, niet? En dat kunstje hebben we ook recent weer gezien, met de ‘Fuck the EU’ staatsgreep door Staatssecretaris BuZa Victoria Nuland en MinBuza Hillary Clinton in Oekraine! Er is sprake van een duidelijke, herhalende modus operandi. De Europese Unie past dus ook in dit plaatje. In dit plaatje past het ‘Stay-Behind Netwerk’ uiteraard ook goed.

Over die Schumanverklaring

Maar goed, terug naar die Schumanverklaring, die komt dus niet van Schuman zelf! De Schumanverklaring blijkt geschreven in de VS:

The Schuman Declaration that set the tone of Franco-German reconciliation – and would lead by stages to the European Community – was cooked up by the US Secretary of State Dean Acheson at a meeting in Foggy Bottom. “It all began in Washington,” said Robert Schuman’s chief of staff.

It was the Truman administration that browbeat the French to reach a modus vivendi with Germany in the early post-War years, even threatening to cut off US Marshall aid at a furious meeting with recalcitrant French leaders they resisted in September 1950.

De Schuman Declaration, geschreven in de VS door de toenmalige Minister van Buitenlandse Zaken, vervolgens opgedrongen in Europa door de Amerikaanse overheid onder leiding van Truman en gevestigd als beleid in Europa op basis van financiële afpersing van zowel Duitsland als Frankrijk! Dat is wat we jaarlijks ‘vieren’ met Europadag op 9 mei, CIA-bedrog.

De EU was duidelijk nooit bedoelt als democratische overheid die regeert op basis van fatsoenlijke volksvertegenwoordiging, de oorzaak van het democratische tekort van de EU! De EU betreft een CIA-project voor de bescherming van de Amerikaanse wereldwijde hegemonie, niet een project voor voorspoed voor de bevolkingen op het Europese continent.

Het verklaart een boel

U herinnert zich deze uitspraak onlangs? “I do not take my mandate from the European people.” Het was een uitspraak van de Eurocommissaris van de Handel verantwoordelijk voor het nu opgedrongen CETA en TTIP. De boven beschreven openbaring over de oorsprong van de EU verklaart een boel over het huidige disfunctioneren van de EU, niet?

Eurocommissaris Malmstrom handelt met, voor en namens de VS, de Europese bevolking is inderdaad geen variabele in deze formule. De Eurocommissaris heeft dus gelijk, ze heeft inderdaad niets met de Europese bevolking van doen in haar werk. Verklaart mooi waarom onze inspraak genegeerd wordt. Verklaart ook hoe in 1 dag tijd het EU-VS Privacyschildtot stand kan komen.

En vergeet niet: als de Belgische ex-PM Spaak betaald werd om als EU-federalist op te treden in Europa, wat zegt dit over de huidige manier van acteren van de Belgische ex-PM Guy Verhofstadt? Ik begrijp de modus operandi van Verhofstadt en de Verhofstadtgroep (VVD66) nu ineens veel beter.

Geheimhouding vanaf de start

Ook zette de CIA meteen plannen in actie om de EU vooral over de rug van geheimhouding te introduceren in Europa. Een bewuste Europese bevolking zou immers niet instemmen, dan maar in het geheim:

A [CIA] memo, dated June 11, 1965, advises the vice-president of the European Economic Community, Robert Marjolin, to pursue monetary union by stealth. It recommends suppressing debate until the point at which “adoption of such proposals would become virtually inescapable”.

Dat is dus geen nieuwe uitvinding van Rutte of Juncker, het betreft de standaard manier van werken van de CIA. En laat dit nu toch precies zijn wat Jean Monnet zelf ook ziet als de juist aanpak voor het federaliseren van Europa in de EU. Jean Monnet, als (gesponsorde) oprichter van de EU, zegt het duidelijk:

“Europe’s nations should be guided towards the superstate without their people understanding what is happening. This can be accomplished by successive steps, each disguised as having an economic purpose, but which will eventually and irreversibly lead to federation.”

Monnet werkte bij het opzetten van de EU dus goed samen met de CIA en de federale VS overheid. Ofwel, de VS was nauw betrokken bij het starten van de EU en is dat vandaag de dag uiteraard nog steeds. De EU is de VS van (en in) Europa.

I’m ready to be insulted as being insufficiently democratic, but I want to be serious, I am for secret, dark debates. … When it becomes serious, you have to lie.
— J-C Juncker, de huidige voorzitter van de Europese Commissie

Gefinancierde federalisten richten als ‘Founding Fathers’ Europese federatie op namens de federale overheid van de Verenigde Staten

Een paar dagen geleden zag ik deze berichtgeving eerst op Veterans Today verschijnen, die nog wat stelliger schrijft. De VT auteur had ontdekt dat het financieren van federalisten voor het realiseren van federalisering van Europa in het evenbeeld van de federale overheid van de VS ook doorging na Truman, met Eisenhower, Kennedy, Johnson en Nixon. De EU is dus duidelijk niet opgestart om samen krachtig tegen o.a. de economische macht van de VS op te kunnen, maar vooral om die VS horig te zijn:

Contrary to popular belief among some in Europe that the US may have viewed European integration as a threat, the project was in actually always seen as an “anchor to American regional interests alongside NATO,” all the way back to its inception

De EU had als doel de Amerikaanse invloeden op het Europese continent te borgen tijdens de koude oorlog met Rusland naast de militaire borging middels de NAVO. (En de NAVO en de EU waren dus niet de enige plannetjes…)

En zelfs vandaag zie je dit nog duidelijk met de NAVO, onlangs had een Duitse minister zowaar kritiek op de NAVO die weer eens pal op de grens van Rusland grootschalige militaire oefeningen aan het doen zijn, primair om Rusland stevig te irriteren. Feitelijk is ook vandaag de dag de EU en de NAVO nog oorlog aan het zoeken met Rusland! De EU doet lekker mee met sancties. Het verhaal nu met Rusland is ‘Allemaal Theater’, zoals dr.ir. Coen Vermeeren dat onlangs mooi beschreef.

Conclusie: De EU is de rechterarm van de VS in Europa

De federale EU Superstaat als rechterarm van VS in Europa. En dat is dan nog positief beschreven. De EU is een manier om de macht van de VS lokaal op het Europese continent te laten gelden, als middel om de Europese bevolking te overheersen vanuit de wensen van de VS en als ook als middel te gebruiken in de strijd met o.a. Rusland. Je ziet het steeds weer: Schijndivisie.

De EU als hulpstuk van de VS is natuurlijk precies wat we vandaag de dag zien. De VS spreekt, de EU voert uit, klakkeloos. En dan hebben we het nog niet gehad over die andere dubieuze invloed die al vanaf de start bij de EU betrokken was.

Dan resteert ons uiteraard de volgende prangende vraag:

How can any self-respecting Briton, or European for that matter, support a project that was cooked up across the Atlantic for the purpose of maintaining Washington’s Cold War hegemony?

Hoe kan een zelfrespecterende Europeaan (laat staan democraat!) een project steunen dat bedacht was aan de andere kant van de Atlantische oceaan met als doel het in stand houden van de hegemonie van de Verenigde Staten van Amerika tijdens de Koude Oorlog in Europa?

Lees verder via Bron: Lang Leve Europa!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
12985308504 a1ed6318b6 Atatürk

Meesterbrein aanslag luchthaven Istanboel werd jarenlang beschermd door EU

maxresdefault1 700x394

90.000 geheime CIA-documenten over telepathie, helderziendheid en MK-ULTRA openbaar