in

IS houdt seksslavinnen ‘beschikbaar’ met anticonceptiemiddelen

Ze moeten gedwongen de pil slikken of krijgen een anticonceptiemiddel geïnjecteerd. Vrouwen en meisjes die als seksslaaf worden gehouden door terreurgroep IS, krijgen systematisch voorbehoedsmiddelen toegediend om te voorkomen dat ze zwanger worden.

Het is volgens de regels van IS verboden om seks te hebben met je seksslaaf als deze zwanger is. Wie toch zwanger raakt moet een abortus ondergaan, zodat ze beschikbaar blijft voor het misbruik. De New York Times sprak met ontsnapte slachtoffers en hulpverleners uit de regio. Uit de getuigenissen blijkt hoe de kopers hun ‘waren’ checken.

‘Om er zeker van te zijn dat je niet zwanger raakt’

Een tiener, zelf zeven keer doorverkocht, vertelt in de krant hoe ze bij één van de transacties uitvoerig werd gecheckt. “Mijn voorraad anticonceptiepillen was nog niet genoeg bewijs. Hij vroeg me naar de datum van mijn laatste menstruatie en gaf me een soort morning-afterpil waardoor ik begon te bloeden”. Maar de koper was zelfs nu nog niet overtuigd.

“Hij kwam naar mijn kamer en gebood me mijn broek te laten zakken. Ik dacht dat ik verkracht zou worden maar hij haalde een injectiespuit tevoorschijn. Hij injecteerde een dosis Depo-Prevora, een injecteerbaar anticonceptiemiddel. ‘Om er er zeker van te zijn dat je niet zwanger wordt’, zei hij nog. Daarna verkrachtte hij me voor de eerste keer.”

‘Heb je slaaf lief’

Een arts in een -kliniek in het noorden van Irak bevestigt dat er sprake is van methodische anticonceptie. Van de meer dan 700 verkrachtingsslachtoffers die er werden behandeld, was slechts 5 procent zwanger geworden. Jonge vrouwen zijn normaal gesproken 20 tot 25 procent van de maand vruchtbaar.

Seksuele is onderdeel van het dagelijks leven in IS-gebied maar het is wel bekend dat er strenge regels zijn. Behalve het verbod op seks met zwangere vrouwen is het bijvoorbeeld ook niet toegestaan om seks te hebben met zowel moeder als dochter. Dan moet de eigenaar kiezen.

In een uitgelekt pamflet van IS viel ook te lezen dat mannen ‘compassie’ moeten tonen tegenover hun vrouwelijke slachtoffers: “Verneder ze niet, wees aardig voor ze en geef haar geen taken die ze toch niet kan uitvoeren.”

Lees verder bij de Bron: Stop de bankiers

 

Photo by Aldlee3a


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Oekraïne kreeg al een miljard van U

Koning Joris heeft dit land in ijzeren greep