in , , ,

Is Michael Flynn het eerste slachtoffer van een coup door de ‘deep state’?

russia trump flynn 41616.jpg

Michael Flynn moest maandag opstappen als Trumps nationale veiligheidsadviseur vanwege de contacten die hij zou hebben gehad met Moskou.

Er wordt vooral gesproken over de contacten die Flynn had, maar achter de schermen is er nog veel meer aan de hand.

Het is de afgelopen maanden wel duidelijk geworden dat het Amerikaanse inlichtingenapparaat fel tegen elke verbetering van de relaties met Rusland is, zo schrijft de Ierse journaliste Danielle Ryan voor Salon.com.

Dwarsbomen

Daarnaast strookt de hysterie over Russische inmenging niet met de hoeveelheid of kwaliteit van het bewijs dat moet aantonen dat Rusland betrokken is bij het Amerikaanse politieke systeem, voegt ze toe.

Volgens haar is het goed mogelijk dat er krachten actief zijn in de inlichtingengemeenschap die proberen het Amerikaanse buitenlandbeleid dusdanig te sturen dat er een nieuwe Koude Oorlog komt.

“Ze dwarsbomen iedere poging om samen te werken met Rusland.”

Eerste slachtoffer

Volgens het Democratische congreslid Dennis Kucinich was Flynn in feite het eerste slachtoffer van een coup door de ‘diepe staat’ tegen Trump.

“Sommigen in de inlichtingengemeenschap proberen elke vorm van een positieve relatie tussen de VS en Rusland tegen te houden,” zei hij tegen Fox Business.

“Er zijn mensen die proberen de VS en Rusland uit elkaar te drijven zodat het militair-industrieel complex daar een slaatje uit kan slaan,” zei hij.

Profiteert

Als Trump niet snel de controle weet te krijgen over zijn inlichtingenapparaat, zo waarschuwde Kucinich, zal hij nooit achter de waarheid komen.

“De Amerikanen zullen dan nooit de waarheid weten en kunnen met vrijwel ieder land in een oorlog terechtkomen,” voegde hij toe.

Het militair-industrieel complex profiteert van een (potentieel) conflict met Rusland, merkt Ryan op.

Vergeten

Aan het aanwakkeren van de hysterie kunnen defensiebedrijven veel geld verdienen. Functionarissen dringen er namelijk op aan steeds meer geld in het leger te investeren.

De journaliste wijst erop dat het budget van het Pentagon in 2015 negen keer groter was dan het Russische defensiebudget.

Kucinich verwijst ook naar een incident in Syrië enkele maanden geleden dat iedereen alweer vergeten lijkt te zijn.

Gesaboteerd

Het Witte Huis sloot in de laatste maanden van Obama’s ambtstermijn een deal met Rusland over een staakt-het-vuren in Syrië.

Kort erna doodde de Amerikaanse luchtmacht bij een luchtaanval ‘per ongeluk’ 62 Syrische soldaten waarna er prompt een einde kwam aan de deal.

Volgens Kucinich is de deal door mensen in het inlichtingenapparaat en het Pentagon, de diepe staat, doelbewust gesaboteerd.

Terugpakken

De New York Times kwam als eerste naar buiten met het verhaal over de Russische contacten die Flynn zou hebben gehad.

Alle functionarissen die de krant citeert, wilden anoniem blijven.

Door dit soort berichten, met anonieme bronnen en zonder hard bewijs, lijkt het er steeds meer op dat de diepe staat het op Trump heeft gemunt, aldus Ryan.

Afgelopen maand zei de Amerikaanse politicus Chuck Schumer al dat het erg dom van Trump was om de inlichtingengemeenschap te bekritiseren omdat de geheime diensten ‘allerlei manieren hebben om je terug te pakken’.

[Salon]

Lees de rest verder bij de Bron: Time2Wakeup!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
vluchtelingen duitsland 0 e1487489926799

Massale uitkeringsfraude ontdekt: Asielzoekers halen in meerdere EU-landen uitkeringen op

via http://nos.nl/artikel/696444-volgend-jaar-iets-meer-koopkracht.html

Belastinggeld gegraai, Europarlement vult eigen pensioen aan: 3.829 euro per maand extra